Ми у Facebook
01.06.2014, 19:08

Невидимі діти Сходу України [Фото+Відео]

Діти Луганщини грають у "блокпост"

Сьогодні День захисту дітей. Під час останніх подій на Сході країни поранення отримали семеро дітей, а сотні - моральну травму на все життя. У цій добірці зібрані найгучніші злочини терористів зі Сходу країни проти дітей.
Дітям більше за все необхідні наші підтримка, увага і турбота. Але життя штука жорстока, і часом на дитячу долю випадає непосильна ноша.

Зокрема несолодко зараз приходиться українським дітям на Сході країни, де просто на їх очах терористи можуть розстріляти батьків, які не хочуть зупинятися на імпровізованому блокпості; стати випадковими свідками обстрілу в дитячій лікарні або навіть отримати вогнепальне поранення, бо їм "пощастило" опинитися не там де треба, і не в той час.

Нагадаємо, що лише з початку травня внаслідок бойових дій на Донеччині постраждало сім неповнолітній дітей. Більшість з них отримали вогнепальні поранення кінцівок, але найбільше не пощастило п'ятнадцятирічному жителю села Маринівка Шахтарського району.

25 травня хлопець перебував у машині, яку розстріляли біля блокпосту Сніжне на Донеччині. Дитину доставили в лікарню з численними пораненнями кишківника. Його стан і досі лишається дуже важким.

У цій добірці до 1 червня, Міжнародного дня захисту дітей,Еспресо.TV зібрало найгучніші злочини терористів зі Сходу країни проти дітей.

Ми сподіваємося, що цей список жахливих історій та подій в Україні нарешті завершиться і більше ніколи не продовжуватиметься:

- 28 травня діти, які завітали до лікарні Слов’янська пережили справжній шок. Терористи увірвалися до лікарні і обстріляли її. На щастя, за словами лікарів, ніхто не постраждав. Переляканих дітей виводили чорним ходом.



- У Донецьку 28 травня восьмирічний хлопчик отримав осколкове поранення правої гомілки. Після надання медичної допомоги в обласній травматологічній лікарні він відправлений на амбулаторне лікування. Стан дитини задовільний.

- 28 травня чотирирічна дитина під час прогулянки з бабусею у Слов'янську постраждала від осколкового поранення м'яких тканин лівого передпліччя. Після надання медичної допомоги в травматологічному відділенні міської лікарні ім. В.І. Леніна, дитина отримує амбулаторне лікування. Його стан задовільний.

Дівчинка 13 років 26 травня отримала осколкове поранення ноги. Їй в повному обсязі була надана медична допомога.

Через зворушливі дитячі листи снайпери з 51-ї бригади відмовилися від передислокації на Миколаївщину

- 28 травня під час обстрілу терористами жилого кварталу у Слов'янську, один із снарядів потрапив у дах школи № 13. У будівлі нібито обвалився шифер. Під час обстрілу, на щастя, серед дітей ніхто не постраждав.

ФОТО: Reuters
ФОТО: Reuters


- У Горлівці 24 травня дівчина 17 років отримала кульове поранення грудної клітини. Її госпіталізували в хірургічне відділення міського територіального медичного об'єднання «Сім'я і здоров'я», де дитина перебуває по теперішній час. На сьогодні її стан задовільний.

- У Макіївці 17 травня семирічна дитина на автобусній зупинці отримала вогнепальне поранення правого гомілковостопного суглоба. ЇЇ доставили в дитяче клінічне територіальне медичне об'єднання м. Макіївка, де надали медичну допомогу в повному обсязі. На третій день дитину перевели в обласну дитячу клінічну лікарню. На сьогодні її стан задовільний, відзначається позитивна динаміка.

ФОТО: VIKTOR DRACHEV
ФОТО: VIKTOR DRACHEV


- 9 травня у Слов’янську дитина 12 років отримав вогнепальне поранення черевної порожнини і плечового суглоба під час прогулянки. Перебував на стаціонарному лікуванні в хірургічному відділенні міської лікарні ім. В.І. Леніна. Там йому надали відповідну медичну допомогу. На сьогодні дитина виписана додому, його стан задовільний.

- 9 травня 37-річного Олега Бурихіна, 42-річну Ірину Бурихіну та їхню 10-річну доньку розстріляли біля села Новоборовиці (Свердловський район Луганської області). Сім'я Лізи намагалася виїхати з рідного Антрациту на двох машинах Toyota FJ Cruiser. На виїзді з міста вони не підкорилися вимозі зупинитися на блокпості.

Донецькі школярі закликають до миру [+Відео]

Батько і мама дівчинки загинули на місці, а дитина у важкому стані потрапила на операційний стіл в лікарню Свердловська з пораненням голови. Лізі зробили операцію.

Згодом журналісти отримали аудіозапис переговорів російських бойовиків на Донбасі, яка підтверджує, що саме сепаратисти розстріляли батька і матір на очах у 10-річної дитини.

- 21 квітня у Стаханові Луганської області терористи обстріляли дітей за встановлення синьо-жовтого стягу на териконі. Учні 11-го класу намагалися встановити на верхівці терикону державний прапор України.

Під час встановлення прапора троє невідомих почали стріляти у хлопців. Ніхто з них не постраждав. Міліція затримала нападників, проте невдовзі двох із них відпустила. Водночас, за інформацією правоохоронців, пострілів не було, на місці інциденту гільз вони не знайшли. Ситуацію міліціонери не коментують.

Фото: IPress
Фото: IPress


- 29 травня жителі Слов’янська запакували автобуси дітьми й відправили їх з міста. Про це повідомляють "Новини Донбасу".



- Останні терористичні події на Луганщині настільки травмували дитячу психіку, що найбільш популярною грою серед дітлахів, стало будівнитцво блокпостів та барикад.

Наприклад, діти селища Ясеновськ Луганської області придумали нову гру - вони встановили біля в'їзду у двір блокпост. Дівчата кажуть, що зробили так, аби звернути увагу дорослих, що двором та галявиною, постійно їздять машини і заважають їм грати.

ФОТО: rovenkismi.com.ua
ФОТО: rovenkismi.com.ua


Діти Луганщини грають у "блокпост"
Діти Луганщини грають у "блокпост"






На правах реклами