Ми у Facebook
08.06.2014, 20:30

Поради рівнянам: як правильно підібрати сонцезахисні окуляри

Сонечко з кожним днем все яскравіше та тепліше, але це інколи буває важко для наших очей, тому у літню пору сонцезахисні окуляри незамінний аксесуар.
Щоб куплена вами пара окулярів повністю відповідали своєму призначенню, ви повинні знати, як правильно вибирати сонцезахисні окуляри і на які характеристики варто звертати увагу.

Перше, на що слід звернути увагу, – колір оправи. Він повинен гармоніювати з відтінком волосся. Блондинкам підійдуть моделі із золотою, срібною або сріблясто-білою оправою. Русявим і руденьким більше до лиця бронзова, мідна або черепахова. Дівчатам з темно-каштановими локонами варто звернути увагу на червоні й коричневі окуляри, а брюнеткам – на класичні чорні або золоті. Сивоволоса жінкам гарно виглядає в моделях з платиновою оправою.

Посівний календар дачника, садівника-городника: квітень 2014

Як вибрати сонцезахисні окуляри за формою обличчя

Визначившись з кольором, переходимо до вибору форми. Тут значення мають форма обличчя і особливості зовнішності, які хотілося б приховати. До речі, сонцезахисним окулярам під силу багато чого! Наприклад, сонцезахисні окуляри, які сидять на самому переніссі відвернуть увагу від широкого лоба, моделі з підведеною перемичкою «виправлять» кирпатий ніс, а з подвійною, розташованою трохи нижче перенісся, – великий довгий ніс. Якщо ж у тебе масивне підборіддя, варто звернути увагу на окуляри з великої оправою.

Овальне обличчя

Підходять окуляри будь-якої форми. Головне, щоб вони не виступали за межі лиця або, навпаки, не були надто вузькими. Верхні лінії окулярів повинні повторювати форму брів. Якщо у вас дрібні риси обличчя, не купуйте моделі з тонкою оправою.



Кругле обличчя

Потрібно вибрати сонцезахисні окуляри з квадратною оправою, але лінії оправи при цьому повинні бути плавними. Обирайте моделі з високо поставленими дужками. Враховуйте, що круглолицим не пасують дуже великі окуляри, які повністю закривають скули.



Квадратне обличчя

Вибирайте великі окуляри: або круглі, або у формі краплі. При цьому оправа повинна закривати брови. Бажано, щоб лінзи були легкого світлого відтінку – фіолетові, світло-коричневі. Запам’ятайте: вам не підходять прямокутні та квадратні моделі.



Трикутне обличчя

Ідеальний варіант – «окуляри-метелики» (злегка витягнуті до скронь). Втім, непогано виглядають і круглі або овальні, але якщо вони лаконічні, не дуже масивні і з тонкою оправою. Обов’язкова вимога: окуляри не повинні закривати брови. Уникайте моделей яскравих кольорів з широкою перемичкою. Квадратні шкла – теж не кращий вибір.



Куди рівнянам можна їхати без візи: Перелік країн на 2014 рік

Як вибрати сонцезахисні окуляри за кольором лінз

Найкращий колір лінз для очей – сірий, темно-сірий, темно-зелений або коричневий. Червоний і синій обходьте третій дорогою. Чому? Відповідь Ви знайдете на табличці, в якій ми розписали дію різних кольорів лінз на очі.

Сірий, темно-сірий
- Їх перевага в тому, що вони практично не міняють колірну гаму навколишнього світу

Темно-зелені
- Забезпечують захист від несприятливого впливу сонячного

Коричневі
- Приємні для очей. Підходять водіям

Сині
- Викликають розширення зіниць, як наслідок – опік очей!

Рожеві, фіолетові, червоні
- Змінюють повністю колірне сприйняття, викликають втрату орієнтації

Жовті

- Можна носити тільки в похмуру погоду. Але підходять для занять спортом і для водіння, тому що посилюють контрастність

Безбарвні

- Не мають жодних корисних захисних властивостей, тобто не виконують основну функцію сонцезахисних окулярів

Чорні

- Потрібні тільки при сліпучому сонці високо в горах, в пустелі. При тривалому використанні підвищують внутрішньоочний тиск.

Ціни на мобільний зв'язок зміняться

Як вибрати правильні окуляри: оправа і дужки окулярів

Зверніть увагу, що окуляри не повинні:

1) Тиснути на перенісся. В іншому випадку у вас можуть появитися – дискомфорт, очні і головні болі (через велику кількость нервових закінчень на цій ділянці);

2) Зісковзувати з перенісся;

3) Залишати червоні цятки з боків носа, навіть якщо вони і не давлять у цьому місці. Це ознака незручною форми “сідла”. Вибирайте окуляри з силіконовими подушечками, а не пластиковими.

4) Мати дужки, які надто щільно обхоплюють голову і, відповідно, тиснуть виски або область над і за вухами.





На правах реклами