Ми у Facebook
11.06.2014, 15:23

Мер Донецька просить Порошенка та депутатів розпочати переговори на Сході

Єдиним виходом із ситуації, що склалася на сході України, є "термінові повномасштабні переговори". Про це на прес-конференції в середу заявив Донецький міський голова Олександр Лук'янченко.
У зв'язку з цим Лук'янченко звернувся до Президента України і депутатів Верховної Ради з проханням терміново розпочати переговори і зупинити війну. На думку міського голови, в них мають взяти участь і іноземні дипломати, в тому числі і представники РФ, і всі зацікавлені політсили, передає УНН з посиланням на "ОстроВ".

На думку мера, введення воєнного стану не поліпшить ситуацію на сході України, а лише посилить її. Він зазначив, що у центральної влади немає ні військових сил, щоб забезпечити повномасштабну операцію в усіх містах, ні можливості евакуювати мирне населення.

Стрєлок особисто дав наказ заарештувати "мера" Слов'янська Пономарьова

"З боку багатьох політиків, депутатів, лунають заклики про введення воєнного стану, розгортання повноцінних військових дій на території Донецької та Луганської областей", - сказав він, підкресливши, що при цьому "ніхто не розібрався, чому сотні озброєних бойовиків практично безперешкодно проникають на територію нашої країни".

"Хто їм платить? Упевнений, жоден найманець за ідею не воює", - підкреслив Лук'янченко.

Порошенко наказав створити "рятувальний коридор" для мирних жителів, охочих покинути зону АТО

Нагадаємо, самопроголошений губернатор Донецької області П.Губарєв заявив, що готовий до переговорів з Президентом України П.Порошенком.
Пізніше прем'єр-міністр ДНР О.Бородай повідомив, що у "республіці" будуть вести діалог з київською владою тільки у разі визнання незалежності Донецької і Луганської республік і виведення українських військ з цих територій.

Також нагадаємо, Порошенко зазначив, що має намір висунути мирні ініціативи та залучити до діалогу представників сходу країни.





На правах реклами