Ми у Facebook
19.06.2014, 15:00

Патріарх Філарет знову побуває на Західній Україні

На Прикарпатті очікують приїзду патріарха Філарета на міжнародну прощу
У Манявському Хресто-Воздвиженському монастирі готуються до проведення міжнародної прощі та приїзду cвятійшого патріарха Філарета.
Передбачається, що патріарх завітає на Прикарпаття 5 липня, розповів митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф. Повідомляє телеканал [urlhttp://zik.ua]zik[/url]

«6 липня у форматі візиту патріарх в Івано-Франківську освятить новозбудовану церкву, споруджену на честь Костянтина і Олени, – зазначив владика Іоасаф. – 7 липня очікуємо прибуття до Скита, в якому патріарх звершить Божественну Літургію і поспілкується з людьми».

Рівненщина: Патріарх Філарет очолить богослужіння на Козацьких могилах

Незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію у державі, для участі у прощі на Івано-Франківщину приїдуть чимало паломників з південно-східних областей: Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької.

Люди матимуть змогу вклонитися мощам Меркурія Чернігівського, які напередодні прощі привезуть до монастиря. Про це повідомляє відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Як проходитиме цього року козацьке свято під Берестечком

Довідка

Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філаре́т (в миру: Михайло Антонович Денисенко) народився 23 січня 1929 — український православний архієрей. 2-ий предстоятель Української православної церкви Київського патріархату. Зробив переклад Біблії українською мовою.

Нагадаємо, що Патріарх Філарет очолить богослужіння у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах (с.Пляшева Радивилівського району Рівненської області) 22 червня.





На правах реклами