Ми у Facebook
26.06.2014, 10:47

Рівне: Контролювати виплату компенсацій малозабезпеченим сім’ям буде спеціальна комісія

Малозабезпечені сім’ї Рівненщини матимуть можливість платити менше за комунальні послуги, навіть в умовах зростання цін на водопостачання, електроенергію та газ.
Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 року «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги» запроваджується новий вид допомоги населенню – компенсація додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води. На відміну від житлових субсидій, на отримання компенсації не впливає майновий стан сім’ї.

Її отримання залежить від доходу сім’ї, якщо такий дохід нижчий за прожитковий мінімум, родина матиме право на зазначену компенсацію.


Чи отримають пенсії рівняни у червні?


З 1 січня 2014 року встановлено прожитковий мінімум:

- для дітей віком до 6 років у розмірі 1032 гривень,
- для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 гривень,
- для працездатних осіб – 1218 гривень,
- для осіб, які втратили працездатність – 949 гривень.

Для прикладу: сім’я з чотирьох осіб (чоловік, дружина, одна дитина віком до 6 років, друга – від 6 до 18 років), де заробітна плата чоловіка та дружини на місяць складає 4500 гривень, а прожитковий мінімум для сім’ї становить 4764 гривень, таким чином ця родина має право на компенсацію.

У Рівному призупиняється гаряче водопостачання

«Наприклад, сім’я в опалювальний період сплачує за газ, воду та тепло близько 300 гривень, в зв’язку з підняттям цін буде нараховано вже понад 400. Різницю цих сум держава буде компенсувати за родину. Як це відбувається? Сім’я перераховує суму, котру сплачувала до підняття тарифів на свій особовий рахунок за комунальні послуги, відповідно держава компенсує різницю підприємству, що надає комунальні послуги, із зарахуванням її на той же особовий рахунок, - пояснив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук. - Також, згідно з цією ж постановою Кабміну компенсація та субсидії діятимуть паралельно».

Втім, що головне - для одержання компенсації сім’я має щомісячно сплачувати свою частину платежу за комунальні послуги, в іншому випадку - надання компенсації припиняється.

У департаменті соціального захисту населення ОДА діє гаряча телефонна лінія з питань призначення нового виду компенсації за номером – (0362) 63-36-01.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ