Ми у Facebook
02.07.2014, 07:26

Новий сухий пайок для українських військових: що зміниться?

Нині запускається до виробництва новий повсякденний набір сухих харчових продуктів для підрозділів спецпризначення, ПДВ, розвідки і морської піхоти.
Про це 1 липня під час брифінгу в “Укрінформі” повідомив начальник Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України полковник Олександр Андрух.

Рівненщина: за яким критерієм військкомат вибирає людей для мобілізації [+Відео]

«Сьогодні виготовлено 130 тисяч повсякденних наборів сухих продуктів і 1 300 групових наборів сухих продуктів (на 10 осіб), – розповів полковник Олександр Андрух. – Ці сухі пайки відрізняються від попередніх, термін придатності яких складав лише 9 місяців. Термін придатності розроблених нових сухих пайків – до 2 років. В них суттєво збільшена калорійність, яка тепер складає 4232 ккал, що на 600-700 ккал більше, ніж було в попередніх. Також змінено упаковку, яка пристосована до зберігання у будь-яких умовах і вже дуже добре себе зарекомендувала при доставці авіаційним способом».

Гроші військовослужбовців зможуть отримувати їхні родини

За його словами, групові набори сухих продуктів мають по 3 939 ккал. В них розфасовані продукти для триразового харчування.

Рівненщина: для військовослужбовців зібрали майже 380 тисяч гривень

До складу групових наборів сухих продуктів входять галети з борошна пшеничного першого сорту - 350 г, консерви м’ясні (м'ясо тушковане яловичини вищого сорту) - 367,5 г, консерви м'ясні (паштети печінкові) - 100 г, крупи різні (або макаронні вироби) в асортименті - 270 г, концентрати харчові перших страв в асортименті (супи) - 36 г, консерви овочеві закусочні - 120 г, цукор - 90 г, чай чорний натуральний - 6 г, приправа овочева в асортименті - 7 г).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ