Ми у Facebook
05.07.2014, 13:19

Рівненські пенсіонери освоювали лікувальну танцетерапію

Для вікової категорії «50+» у Рівному проведено майстер-клас із танцювально-рухової терапії «Танцювати люблять усі».
Про те, що рівненські пенсіонери живуть активним життя, ми розповідали чимало. Екскурсії, відвідини театрів, музеїв, виставок, знайомства з творчими людьми, зустрічі з представником Пенсійного фонду, кардіологом, дієтологом, фінансистом, священиком, письменниками, творчі вечори, концерти та літні читальні… І це далеко не повний перелік того, що організувало і провело Рівненське регіональне відділення «Всеукраїнської асоціації пенсіонерів», спільно з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою, для людей старшої вікової категорії у нашому місті менше ніж за рік.



Студенти-журналісти з Рівненщини – учасники польсько-української обмінної програми

Але те, як сприйме старше покоління танці, залишалось таємницею. Проте ця зустріч надихнула не лише самих пенсіонерів, а тренера і працівників відділу мистецтв обласної бібліотеки, де, власне, і проходять заходи.

Танцетерапевт Євгенія Ольхова проводить тренінги, майстер-класи, групову терапію, лекції. Нашим пенсіонерам вона розповіла і показала усього по трішки. Заняття почалось із ознайомлення того, що ж таке танцетерапія і чим вона відрізняється від звичайних танців. Багато уваги приділила розповіді про важливість усіх частин тіла, починаючи від маківки голови, яку потрібно тягнути догори, мов «на ниточці», - до ніг та правильної постави.

Потім – розминка, спокійна, під музику. Повна релаксація… Дивувало те, що люди старшого віку усі завдання виконували ретельно, правильно, до найменших тонкощів. Навіть вправи на одній нозі.

А далі – жваві ретро-танці, але не звичайні. Потрібно було в парі відтворити рухи одного із партнерів. Тобто, один показує – інший, мов у дзеркалі, копіює. Ну і на завершення – аргентинське танго.




Людські долі - Знайшла кохання там, де не чекала…


Емоційно, піднесено і, головне, - здорово! Дякуємо Євгенії за те, що допомогла пенсіонерам провернутися у їхню молодість, навчила, як потрібно працювати над собою, і навіть запропонувала створити свою групу для занять. Пенсіонерам, звісно ж, будуть знижки.








На правах реклами