Ми у Facebook
09.07.2014, 16:21

Адвокати родин «Небесної Сотні» закликають свідків трагічних подій зголошуватися на «гарячу лінію»

Адвокати намагаються встановити винних у смертях «Небесної Сотні» за допомогою спеціальної «гарячої лінії».
Після лютневих подій тільки лінивий не закликав знайти та покарати винних у вбивствах на Майдані. Але це не так просто. Попередня владна команда, яку дехто прямо називає організованим злочинним угрупованням, добре подбала про те, щоб замести сліди. Одяг, зброя, набої - речових доказів вкрай мало. По суті, єдина надія на встановлення справедливості та покарання винних у страшних злочинах проти Майдану - це свідки.

Раніше з проханнями дати свідчення неодноразово зверталася Генпрокуратура та родичі загиблих. Тепер адвокати родин “Небесної Сотні” закликають свідків трагічних зимових подій зголошуватися на спеціальну «гарячу лінію», створену Євромайдан SOS 095 258 2211 (працює з 9 до 18 години у робочі дні).

У рівненському університеті вшанували героя Небесної Сотні

Правники стверджують: «якщо ви досі боїтеся, зволікаєте, не хочете себе переобтяжувати, не знаходите часу, аби засвідчити те, що бачили, - ви таким чином сприяєте безкарності, а винні у смертях на Майдані можуть ніколи не бути покараними».

Тарас Гаталяк, представник Євромайдан SOS, який здійснює координаційну роботу з адвокатами «Небесної Сотні» та надає правову допомогу пораненим на Майдані, наголошує: «Свідчення ми збираємо по всіх основних зимових епізодах, пов’язаних з летальними випадками на Майдані, а саме: січневі смерті (Нігоян, Жизневський, Сеник), 18 лютого в Маріїнському парку, 18 лютого ввечері на Майдані (біля вулиці Інститутської), поодинокі смерті 19 лютого та масові вбивства на Інститутській 20 лютого».

Допомога членам сімей загиблих «Небесної сотні»: уряд затвердив зміни

«Ми зацікавлені в тому, щоб по-перше, були встановлені реально винні особи. А по-друге, щоб не було засуджено невинних. Зараз ми виходимо на стадію пред’явлення обвинувачень, які мають бути обґрунтованими, - коментує адвокат однієї із родин «Небесної Сотні» Павло ДИКАНЬ. - Проблема полягає в тому, що невідомо, звідки саме стріляли в більшість із загиблих. Адже це визначається моментом смерті, тим, де і як лежить тіло. А цей момент втрачено. Численні відеоматеріали дають нам можливість зрозуміти звідки стріляли лише в деяких із загиблих. У більшості ж випадків - уся надія на свідків. Саме тому ми, адвокати, і просимо людей, які бачили смерті майдінівців, зголошуватися на «гарячу лінію». Це вкрай важливо», - наголошує Павло.

Безкарність - наша давня хвороба. Саме безкарність стала одним із головних факторів, який вивів людей на Майдан. Адвокати, закликаючи свідків смертей «Небесної Сотні» виходити на зв’язок, наголошують, що замовчування в цьому випадку дорівнює безкарності.





На правах реклами