Ми у Facebook
11.07.2014, 13:00

Уряд змінив порядок призначення пільг за професійною ознакою

Відтепер пільги з оплати житлово-комунальних послуг військовослужбовцям, правоохоронцям, а також бюджетникам у сільській місцевості надаватимуться залежно від середньомісячного сукупного доходу пільговика або його сім’ї.
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про зміни до Порядку надання пільг особам за професійною ознакою, повідомляє Урядовий портал.

Відтепер пільги, зокрема, з оплати житлово-комунальних послуг, надаватимуться залежно від середньомісячного сукупного доходу пільговика або сім’ї пільговика. Раніше при призначенні пільг враховувався лише дохід самого пільговика.

Грошовий еквівалент такої пільги визначатиметься як різниця між величиною доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, та розміром середньомісячного доходу пільговика або сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу.

Як зазначила міністр соціальної політики Людмила Денисова, таке рішення Уряду розроблене на виконання Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». Законом встановлено критерій для надання пільг особам за професійною ознакою – дохід пільговика (або сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу) не повинен перевищувати величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (у 2014 році вона становить 1710 грн).

Людмила Денисова пояснила: приміром, до складу сім’ї лейтенанта міліції входить дружина та дитина. Лейтенант-пільговик має дохід у 2500 грн, його дружина – 2000 грн. Відповідно, їхній спільний дохід становить 4500 грн. До внесення змін до Порядку надання пільг лейтенант не мав права на отримання пільги, оскільки його дохід перевищував 1710 грн. Тепер нарахування пільги відбувається по-іншому: 4500 грн спільного доходу ділять на трьох членів сім’ї. У розрахунку на одну особу дохід становить 1500 грн, що дає право на призначення пільги, оскільки дохід менше 1710 гивень.

Разом з тим, сім’я полковника міліції, який отримує 5000 грн, його дружина – 2000 грн. та мають дитину, відповідно до нових норм не матиме права на пільги, оскільки у розрахунку на одну особу дохід цієї сім’ї 2333 грн. (7000 грн на 3 особи) перевищує розмір податкової соціальної пільги (1710 грн).

Внесені зміни торкнуться понад 840 тисяч осіб, які мають право на отримання пільги за професійною ознакою. Це 433,7 тис. працівників бюджетних установ у сільській місцевості та 409,5 тис. військовослужбовців і працівників правоохоронних органів.





На правах реклами