Ми у Facebook
27.07.2014, 13:38

Ми пам'ятаємо: Сьогодні - річниця Скнилівської трагедії +ВІДЕО як це було

27 липня українці пригадують жертв Скнилівської трагедії, яка сталася 12 років тому у Львові.
Нагадаємо, 27 липня 2002 року під час проведення авіашоу у Львові внаслідок падіння СУ-27 загинуло 78 осіб - з них 28 дітей, постараждала близько 250 людей.




В той день подивитись дива пілотування прийшли близько 10 тисяч людей. Авіашоу приурочили ювілею авіаційного корпусу ВПС України. Пілоти найвищої категорії Володимир Топонар та Юрій Єгоров мали продемонструвати фігури на Міг-29, однак літак не зміг вилетіти до Львова. Довелось його замінити на СУ-27.

Пілоти намагались на низькій відстані виконати напівпетлю. Літак спершу зачепив дерево, потім крилом землю, декілька разів перевернувся і влетів у натовп людей.

Терористи збили літак Амстердам - Куала-Лумпур: загинуло майже 300 осіб

Пілоти Топонар та Єгоров встигли катапультуватись. Вони не визнали своєї провини, закидаючи організаторам, що ті не передбачили безпечної відстані від глядачів. Також пілоти зазначали, що карти для польотів не відповідали реальності.

Зрештою, покарання за авіакатастрофу понесли близько десяти людей.
До Скнилівської трагедії найбільшою катастрофою під час авіашоу було зіткнення над авіабазою Рамштайн у Німеччині. 1988 року, під час виступу італійських пілотів, в повітрі зіткнулись три з десяти літаків. Внаслідок їхнього падіння на глядачів, загинуло 70 людей.



















Джерело УНН





На правах реклами