Ми у Facebook
31.07.2014, 19:44

Анатолій Юхименко: Децентралізація, перерозподіл владних повноважень, фінансова незалежність територіальних громад – основа реформування місцевого самоврядування

Децентралізація має наділити місцеві громади широкими повноваженнями для розвитку своїх територій. На практиці це означає, що кожен повинен зміцнити вплив на процеси управління, наголошує лідер Рівненського осередку Партії розвитку України Анатолій Юхименко.
За його словами, процес децентралізації потрібно розпочати якнайшвидше, бо діюча влада так і не зважилася на кардинальні кроки з незалежності регіонів.

«Варто ліквідувати інститут районних та обласних державних адміністрацій. Вибори депутатів місцевих рад усіх рівнів необхідно проводити за мажоритарною системою. Голів сільських, селищних, районних, міських та обласних рад слід обирати прямим голосуванням. Обраний голова місцевої ради автоматично очолює її виконавчий комітет. Виконавчий комітет обирається депутатами відповідної місцевої ради.

Анатолій Юхименко: Уряд не повинен урізати соцвиплати

Однозначно потрібно провести адміністративну реформу. Зокрема, найменша територіальна громада – сільська рада повинна об’єднувати щонайменше 5 тисяч жителів. У кожному селі обирається староста, який входить до складу виконавчого комітету та захищає інтереси кожного жителя».

Анатолій Юхименко: «Без миру неможливі перевибори до парламенту»

Анатолій Юхименко наголосив, що без надання фінансової незалежності територіальним громадам, а це в першу чергу формування бюджетів усіх рівнів, як по доходах, так і по видатках знизу до верху, перерозподілу владних повноважень від столиці до регіонів (розпорядженням землею, надрами місцевого значення, водними та лісовими ресурсами) будь-яка реформа не буде ефективною.



Для довідки
Анатолій Юхименко організовує рівненський осередок Партії розвитку України. 21 червня він з представниками Рівненщини взяв участь в установчому з’їзді нової політичної сили. Делегати з усіх областей України проголосували за створення принципово іншого для українського політикуму проекту. Зокрема, головна відмінність Партії розвитку України в тому, що вона позбавлена вождізму, а опиратиметься на регіональних лідерів. Найближчим часом Анатолій Юхименко планує провести установчу конференцію рівненської обласної організації Партії розвитку України.





На правах реклами