Ми у Facebook
11.08.2014, 13:06

Податок з депозитів: Хто і скільки нараховує і як сплатити

З 1 серпня 2014 року розпочалось оподаткування процентів, нарахованих на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку фізичних осіб. Ставка податку становить 15%.
Обов'язок із нарахування та сплати податку на доходи до бюджету покладено на податкового агента, тобто особу, яка нараховує такий дохід.

Хто має право на пільгу з податку на нерухоме майно?

При цьому не залежно від суми, яка розміщена на депозиті, нараховані проценти підлягають оподаткуванню за єдиною ставкою. Це передбачено Законом України від 4.07.2014 року за №1588-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів”.

З 1 липня з великих пенсій платитимуть податок

Також законом передбачено і звітування за даним видом податку. Зокрема, банки, які нараховують доходи у вигляді процентів, у податковому розрахунку за формою 1-ДФ будуть відображати загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді доходів та загальну суму утриманого з них податку.

Як платити податок за спадщину, отриману нерезидентом

Разом із тим, інформацію про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані такі доходи, у податковому розрахунку не зазначатимуть.





На правах реклами