Ми у Facebook
04.09.2014, 18:10

На Волині хочуть заборонити працювати ринкам у неділю

Присвячувати неділю молитві та родині замість вирішення матеріальних питань закликають волинян в облдержадміністрації. Чи можливе таке рішення в Рівному - свої думки пишіть у коментарях.
Про це йшлося під час засідання Волинської Ради Церков 3 вересня, передають «Волинські Новини».

Як повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, під час спілкування зі священиками часто піднімали питання про те, чому у неділю організовують заходи, пов’язані зі торгівлею, але не присвячують більше уваги відвідинам церкви. Він запропонував винести це питання на обговорення, адже таке рішення влада не може ухвалювати одноосібно. Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що на сусідній Львівщині у неділю ніде не можна побачити працюючих ринків. Всі селяни – від дітей до дорослих, йдуть у церкву. У нас, мовляв, навпаки, громада з’їжджається до Луцька у неділю для того, щоб йти на базар. Володимир Гунчик наголосив. що рішення складне і для того, щоб його ухвалити, потрібно почути думку представників різних конфесій та громади.

Помер екс-голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук +ДОСЬЄ

Священик, депутат Волиньради Віталій Собко зазначив, що представники духовенства раніше неодноразово зверталися стосовно цього питання до представників органів місцевого самоврядування та громади. З його слів, на Волині є райони, де вже перенесли роботу ринків на інші дні.
Єпископ Римсько-Католицької Церкви, ординарій Луцької дієцезії Віталій Скомаровський звернув увагу на те, що на Заході люди присвячують неділю родині та церкві та живуть значно краще.

Луцьк розширює свої межі

Своєю чергою, Володимир Гунчик зазначив, що нині рівень патріотизму в Україні досяг найвищої позначки, тому ця ситуація спонукає владу до розгляду цього питання. З його слів, говорячи про духовність, людина зможе пожертвувати одним днем. Він повідомив, що до розгляду питання щодо торгівлі у неділю повернуться під час чергової сесії облради.





На правах реклами