Ми у Facebook
08.09.2014, 09:15

Із 8 вересня діють нові правила в’їзду громадян України у Крим

Фото: dpsu.gov.ua

Діти до 16 років зобов’язані слідувати за паспортами громадян України. Раніше необхідно було мати при собі свідоцтво про народження чи проїзний документ дитини.
Із понеділка, 8 вересня 2014 року, змінюються правила щодо в’їзду на тимчасово окуповану територію України - у Крим - громадянами України, в тому числі й дітьми. Про це йдеться на офіційному сайті Державної прикордонної служби України.

Тепер дозвіл на в’їзд на тимчасово окуповану територію України буде надаватися лише у разі наявності документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Зокрема, діти, які не досягли 16-річного віку, зобов’язані слідувати за паспортами громадян України. До цього необхідно було мати при собі або свідоцтво про народження, або проїзний документ дитини. Це нововведення пов’язане з практичним виконанням Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Як виготовити закордонний паспорт мешканцям Рівного та Рівненської області

Варто також зазначити, що документи, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України, визначені у пункті першому частини першої статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»:

а) паспорт громадянина України;

б) паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

в) дипломатичний паспорт України;

г) службовий паспорт України;

ґ) посвідчення особи моряка;

д) посвідчення члена екіпажу;

е) посвідчення особи на повернення в Україну;

є) тимчасове посвідчення громадянина України;

2) документи, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус:

а) посвідчення водія;

б) посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон;

в) посвідка на постійне проживання;

г) посвідка на тимчасове проживання;

ґ) картка мігранта;

д) посвідчення біженця;

е) проїзний документ біженця.

Крім того, Держприкордонслужба звертає увагу, що дозвіл на в’їзд з тимчасово окупованої території України громадянам України, які не досягли 16-річного віку, буде надаватися за наявності документів, за якими вони виїхали з материкової частини України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ