Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти
Зелена «аджика» з хріном
На 1 кг зелених помідорів: 50-70-грамовий корінь хрону, 1-2 стручки гострого зеленого перцю, 1 ціла головка часнику, 2 столові ложки рафінованої олії, 1-1,5 столової ложки солі.
1. Помідори розріжте на половинки, виріжте стрижні. Гострий перець розріжте уздовж і очистіть від насіння. Часник почистіть.
2. Усе вперемішку пропустіть через м’ясорубку.
3. Додайте тертий хрін, сіль, олію і добре вимішайте. Для «кавказької екзотики» можна використати приправу «хмелі сунелі», зелень кінзи, мелений коріандр.
4. Складіть у чисті сухі баночки або пластикові контейнери, щільно закрийте кришками. Зберігайте у холодильнику.
Чим замінити в рецепті екзотичні або дорогі продукти [+ПОРАДИ]
Гостро-солодкий соус
500 г зелених помідорів, 2-3 стручки ще зеленого гострого перцю, 3 столові ложки меду, сік половини лимона або 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, сіль, спеції та зелень на свій смак.
1. Помідори помийте, проваріть у киплячій воді 2-3 хвилини.
2. Воду злийте, помідори подрібніть з допомогою ножа або блендера. Так само подрібніть стручки перцю без насіння.
3. Мед розведіть склянкою (200 мл) гарячої води, залийте цією рідиною помідори та перець, додайте лимонний сік або кислоту, трохи посоліть.
4. Варіть, увесь час помішуючи, поки шматочки помідорів не стануть прозорими. Наприкінці приправте спеціями, додайте подрібнену зелень (петрушка, кріп або селера, базилік – що подобається).
5. Гарячий соус розлийте у стерилізовані банки і герметично закупорте.
Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
Варення або джем
1 кг зелених недозрілих помідорів (можна так званої молочної зрілості, коли помідори ще не бурі, але вже не дуже зелені й тверді); 1 кг цукру, 1 лимон, 5 кісточок абрикосів або 5 зернят гіркого мигдалю (можна замінити мигдалем, 1-2 краплями мигдальної есенції).
1. Зелені помідори розріжте на половинки або четвертинки, виберіть зернята. Якщо хочете приготувати джем - помідори наріжте у вигляді соломки чи навіть змеліть у м'ясорубці. Пересипте цукром і залишіть на ніч.
2. Вранці варіть до прозорості на повільному вогні. Наприкінці варіння додайте нарізаний на кружальця лимон (кісточки виберіть) та нарізані соломкою ядра з абрикосових кісточок (або мигдаль). Немає абрикосових кісточок, мигдалю, лимона? Додайте трохи ваніліну.
3. Гаряче варення (джем) викладіть у теплі простерилізовані сухі банки і герметично закрийте кришками.
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
28-річний поліцейський повернувся із полону
28-річний поліцейський Олександр Осипов після практично трьох років полону, нарешті вдома.
переглядів: 139
У Рівному відкриється фотовиставка «Світло і тінь: фокус на людині»
Уже за кілька днів рівняни зможуть відвідати особливу фотовиставку, яка порушує глибокі питання людської природи. Відома рівненська мисткиня Дежа Брют представить свою нову експозицію «Світло і тінь: фокус на людині».
переглядів: 136
Рівняни представлятимуть Україну на чемпіонаті Європи
У Львові завершився Чемпіонат України з боротьби самбо серед кадетів, юнаків та юніорів, який тривав з 26 по 31 січня.
переглядів: 176
У Кам’янці-Подільському стався вибух поблизу місцевого ТЦК
Сьогодні, 5 лютого, близько 13:00 години в Кам’янці-Подільському біля приміщення місцевого ТЦК стався вибух.
переглядів: 165
У Рівному запрошують на дитячу симфонію
Для юних слухачів творчий колектив Рівненської обласної філармонії приготував прем'єру. Це дитяча симфонія «МУЗИЧНА КРАМНИЧКА ЦВІРКУНА-ВІРТУОЗА».
переглядів: 155