Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти
Зелена «аджика» з хріном
На 1 кг зелених помідорів: 50-70-грамовий корінь хрону, 1-2 стручки гострого зеленого перцю, 1 ціла головка часнику, 2 столові ложки рафінованої олії, 1-1,5 столової ложки солі.
1. Помідори розріжте на половинки, виріжте стрижні. Гострий перець розріжте уздовж і очистіть від насіння. Часник почистіть.
2. Усе вперемішку пропустіть через м’ясорубку.
3. Додайте тертий хрін, сіль, олію і добре вимішайте. Для «кавказької екзотики» можна використати приправу «хмелі сунелі», зелень кінзи, мелений коріандр.
4. Складіть у чисті сухі баночки або пластикові контейнери, щільно закрийте кришками. Зберігайте у холодильнику.
Чим замінити в рецепті екзотичні або дорогі продукти [+ПОРАДИ]
Гостро-солодкий соус
500 г зелених помідорів, 2-3 стручки ще зеленого гострого перцю, 3 столові ложки меду, сік половини лимона або 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, сіль, спеції та зелень на свій смак.
1. Помідори помийте, проваріть у киплячій воді 2-3 хвилини.
2. Воду злийте, помідори подрібніть з допомогою ножа або блендера. Так само подрібніть стручки перцю без насіння.
3. Мед розведіть склянкою (200 мл) гарячої води, залийте цією рідиною помідори та перець, додайте лимонний сік або кислоту, трохи посоліть.
4. Варіть, увесь час помішуючи, поки шматочки помідорів не стануть прозорими. Наприкінці приправте спеціями, додайте подрібнену зелень (петрушка, кріп або селера, базилік – що подобається).
5. Гарячий соус розлийте у стерилізовані банки і герметично закупорте.
Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
Варення або джем
1 кг зелених недозрілих помідорів (можна так званої молочної зрілості, коли помідори ще не бурі, але вже не дуже зелені й тверді); 1 кг цукру, 1 лимон, 5 кісточок абрикосів або 5 зернят гіркого мигдалю (можна замінити мигдалем, 1-2 краплями мигдальної есенції).
1. Зелені помідори розріжте на половинки або четвертинки, виберіть зернята. Якщо хочете приготувати джем - помідори наріжте у вигляді соломки чи навіть змеліть у м'ясорубці. Пересипте цукром і залишіть на ніч.
2. Вранці варіть до прозорості на повільному вогні. Наприкінці варіння додайте нарізаний на кружальця лимон (кісточки виберіть) та нарізані соломкою ядра з абрикосових кісточок (або мигдаль). Немає абрикосових кісточок, мигдалю, лимона? Додайте трохи ваніліну.
3. Гаряче варення (джем) викладіть у теплі простерилізовані сухі банки і герметично закрийте кришками.
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Чотирилапі герої: службові собаки СБУ Рем і Фінч отримали нагороди за захист України
Собаки Рем і Фінч, які служать у складі Служби безпеки України, були відзначені Кінологічною спілкою України на церемонії «Чотирилапі захисники». Вони разом зі своїми наставниками отримали нагороди за вагомий внесок у безпеку держави.
переглядів: 102
Рівненщина простилася із полеглим Героєм
На Рівненщині віддали останню шану воїну Олександру Боярчуку із Городоцької громади.
переглядів: 173
"Нам винятково важливо пам’ятати цю страшну сторінку нашої історії", - ПЦУ
Сьогодні, 23 листопада, День пам'яті жертв голодоморів.
переглядів: 147
Сьогодні прийнято запалити свічку у пам'ять про жертв Голодоморів
Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує Національний день пам’яті жертв Голодомору.
переглядів: 190
Що не варто робити 23 листопада: традиції та прикмети
23 листопада вважається особливим днем, сповненим традицій та застережень. У народі цей день пов’язували з певними заборонами, які допомагали уникнути неприємностей та зберегти гармонію в сім’ї.
переглядів: 213