Ми у Facebook
05.10.2014, 08:56

Купуємо мобільний телефон: на що звернути увагу [+ПОРАДИ]

Мобільних телефонів в Україні вже давно більше, ніж жителів: багато хто має по два і більше телефони, а технічний прогрес і здешевлення апаратів спонукає користувачів регулярно оновлювати моделі своїх телефонів. Тож наші поради щодо купівлі мобільного телефону стануть у пригоді багато кому!
Обираючи телефон, передусім поставте собі два простих запитання: що саме вам потрібно і скільки ви за це згідні заплатити. Функції і бюджет - ключові параметри вибору телефону.

Перш за все розберемось із функціоналом. Погодьмося: сучасну стильну молоду людину важко уявити з класичним кнопковим телефоном із чорно-білим екраном і мінімальною кількістю функцій. Натомість ультрамодний сенсорний пристрій із безліччю "наворотів" буде навряд чи доречним для літньої людини, котрій телефон потрібен лише для дзвінків дітям і внукам. Має значення і те, наскільки рухливий спосіб життя ви ведете, яким є ваш типовий робочий день. Адже не кожна модель телефону однаково безболісно переноситиме постійні механічні впливи.

Зрозуміло, що елементарні функції, які потрібні кожному користувачі, є в будь-якому сучасному телефоні. Телефонна книга, редактор sms, калькулятор, годинник - це є в кожному телефоні. А ось, приміром, інтернет-браузером оснащений далеко не кожен мобільний пристрій.

Втім, загальна тенденція на ринку мобільного зв'язку - це стрімке поширення смартфонів. Сьогодні все частіше смартфон - і перший телефон, який купує собі користувач, і вибір тих, хто вирішив оновити, осучаснити модель свого мобільного пристрою. При цьому дедалі більше споживачів, обираючи сучасний засіб спілкування, вирішують купити китайський телефон, адже такі телефони характеризує оптимальне поєдання ціни та якості.

Ключова перевага смартфону - багатофункціональність, універсальність завдань, які вирішуються з його допомогою. Звичайний телефон плюс персональний комп’ютер зі швидким доступом до Internet - таке поєднання "два в одному" робить смартфон оптимальним вибором для сучасного активного користувача.

Великий яскравий екран, з допомогою якого зручно переглядати і сторінки в інтернеті, і відео чи фото - неодмінна перевага смартфона. З іншого боку, слід враховувати, що для користування таким телефоном, особливо якщо він має достатньо велику діагональ екрану, потрібні вільні руки. Адже сенсорна клавіатура смартфона вимагає активного ручного керування, а у випадку великого екрану швидко вправлятись із телефоном однією рукою буде важко. Водночас, менший екран - це вільніші руки, проте, менше зручності для перегляду фільмів та інтернет-серфінгу.

Обираючи смартфон, фахівці радять звернути увагу на частоту процесора, кількість оперативної та вбудованої пам'яті. Ці не для всіх зрозумілі технічні параметри направду надзвичайно важливі для вашої щоденної комфортної роботи з телефоном. Адже чим потужніший процесор, тим більш "спритним" є ваш смартфон.

Співставляючи функціональність вашого майбутнього смартфону з наявним бюджетом покупки, варто розглянути можливість купити китайський телефон, який поєднує високу якість і прийнятну ціну. Адже Китай останнім часом став світовою столицею науково-технічного прогресу, і інженерна думка китайців надзвичайно швидко продукує та втілює інновації. Сьогодні на українському ринку представлений широкий вибір китайських телефонів, які здатні задовольнити потреби і "бюджетного" абонента, який потребує мінімального набору функцій, і найвибагливішого "продвинутого" споживача, який цінує сучасні "навороти".

У будь-якому разі, купуючи телефон, варто брати до уваги не лише на відомий бренд чи привабливий зовнішній вигляд, а й й особливості конкретної моделі. Для цього насамперед ознайомитись із технічними характеристиками та набором функцій конкретної моделі на відповідних інтернет-сайтах. Там само можна й прочитати відгуки користувачів. На основі аналізу цього матеріалу варто визначити декілька моделей, які найбільше відповідають вашим очікуванням - і вже тоді робити остаточний вибір.

І нехай ваш майбутній новий телефон дарує вам радість спілкування і якомога більше хороших новин щодня!





На правах реклами