Ми у Facebook
08.10.2014, 09:37

Влаштовуючись на роботу, не погоджуйтесь на фіктивні трудові відносини

Нелегальні трудові відносини з роботодавцем та виплата заробітної плати «у конверті» є недопустимими у суспільстві, яке прагне економічної, соціальної стабільності та фінансової незалежності.
Податківці Рівного постійно проводять роботу з виявлення порушень трудового законодавства та сприяють легалізації працевлаштування, забезпечуючи соціальні гарантії громадян та наповнення бюджету держави. Поряд з цим, є факти звернення до органу фіскальної служби з проханням захистити трудові права найманих працівників, посприяти легалізації виплати заробітної плати.

Так, за 9 місяців поточного року до податкової інспекції міста Рівного від громадян надійшло 22 звернення щодо порушення трудового законодавства. За результатами розгляду таких звернень було проведено 25 перевірок, внаслідок чого державний бюджет отримав майже 40 тис. грн.

Варто зазначити, що у разі порушення трудових прав найманих працівників, слід повідомити контролюючий орган, в якому зареєстрований несумлінний роботодавець, звернувшись до фахівців податкової інспекції, які допоможуть оформити письмове звернення. Також, у Центрі обслуговування платників Рівного розміщена скринька для пропозицій і скарг, де кожен може залишити повідомлення про факти неналежного оформлення працівників, отримання заробітної плати «в конверті» тощо.

Перш за все, самі громадяни повинні бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно та змусити роботодавців чесно платити зароблені гривні і не погоджуватись на фіктивні відносини.

ДФС у Рівненській області





На правах реклами