Ми у Facebook
09.10.2014, 18:34

Рівненський викладач повернувся з війни [+Фото]

Вчора, 8 жовтня, студенти та викладачі Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука зустрічали свого колегу та улюбленого педагога Ростислава Шикулу, який два місяці воював у зоні АТО.
Під стінами рідного університету на Ростислава чекали десятки колег та студентів, які переживали та підтримували вояка весь час, доки він був на сході.



Ростислав два місяці захищав українців на сході країни у лавах Нацгвардії. За це час він встиг побути старшим кулеметником БТРа, позаштатним замполітом, тренував розвідку та виконувати з її складом серйозні завдання.

Із зони АТО Ростислав привіз багато трофеїв: пробиту кулями столову ложку, частини ручного гранатомета, уламки гранат, російську захисну каску, бронежилет, у якому застрягла куля, та інші. У кожного із цих предметів окрема й цікава історія.



Сьогодні Ростислава повернувся додому у відпустку на 20 днів. Чи повернеться він в АТО - наразі невідомо. Каже, що важко звикнутися з цивільним життям, і досі здригається від голосних звуків, тому біля нього краще дверима не гримати.

Нагадаємо, що Ростислав Шикула - викладач кафедри біології і завідувач зоологічного музею Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка С. Дем’янчука. Він побував на діючому вулкані, плавав з крокодилами та відмовився від «красуні» з Нової Гвінеї.





На правах реклами