06.11.2014, 16:44
Оригінальний рецепт салату з грушами [ВІДЕО]
Восени, коли організм схильний до простудних захворювань і депресій, на допомогу приходить вітамінний салат з селерою.
Білки, вітаміни, кислоти, ефірні масла і мінерали, що містяться в цьому овочі, забезпечують нормальну працездатність всіх клітин організму: сповільнюють процеси старіння, очищають організм від токсинів, позбавляють від безсоння і неврозів. А груша зміцнить серце, адже в цьому фрукті міститься багато калію, який стабілізує серцеві ритми.
Інгредієнти:
Стебло селери (в холодній воді з льодом) - 2 шт.
Сік лимона - 2 ч. Л.
Мед - 2 ч. Л. (або цукровий сироп)
Груші - 7 шт.
Твердий сир - 50 г
Волоські горіхи (подрібнені) - 3 ст. л.
Листя латуку - 2 шт.
сіль
Перець чорний (мелений)
Перед тим, як нарізати селеру в салат, замочіть його в крижаній воді і залиште на 15-20 хвилин. Це потрібно для того, щоб зійшла надмірна гіркота. Після замочування смак селери ставати набагато приємніше і м'якше.
Оскільки селера дуже швидко чорніє, після нарізки збризніть його кількома краплями лимонного соку, це допоможе зберегти яскравий білий колір.
Наріжте стебла селери кубиками.
Промийте в проточній воді, просушіть і дрібно наріжте.
Грушу дрібно наріжте кубиками (1,5 см).
В мисці змішайте сік лимона, мед або цукровий сироп (3 ст. Л. Цукру на 1/3 склянки води), трохи солі і перцю.
Додайте груші, селера, нарізаний кубиками сир і горіхи. Добре перемішайте.
Подача:
На тарілку викладіть листя латуку.
Розрізаємо грушу навпіл. Акуратно виймаємо з неї м'якоть, залишаючи півсантиметра по краях.
В утворену човник викладаємо салат.
Статті по темі
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти
Інгредієнти:
Стебло селери (в холодній воді з льодом) - 2 шт.
Сік лимона - 2 ч. Л.
Мед - 2 ч. Л. (або цукровий сироп)
Груші - 7 шт.
Твердий сир - 50 г
Волоські горіхи (подрібнені) - 3 ст. л.
Листя латуку - 2 шт.
сіль
Перець чорний (мелений)
Перед тим, як нарізати селеру в салат, замочіть його в крижаній воді і залиште на 15-20 хвилин. Це потрібно для того, щоб зійшла надмірна гіркота. Після замочування смак селери ставати набагато приємніше і м'якше.
Оскільки селера дуже швидко чорніє, після нарізки збризніть його кількома краплями лимонного соку, це допоможе зберегти яскравий білий колір.
Наріжте стебла селери кубиками.
Промийте в проточній воді, просушіть і дрібно наріжте.
Грушу дрібно наріжте кубиками (1,5 см).
В мисці змішайте сік лимона, мед або цукровий сироп (3 ст. Л. Цукру на 1/3 склянки води), трохи солі і перцю.
Додайте груші, селера, нарізаний кубиками сир і горіхи. Добре перемішайте.
Подача:
На тарілку викладіть листя латуку.
Розрізаємо грушу навпіл. Акуратно виймаємо з неї м'якоть, залишаючи півсантиметра по краях.
В утворену човник викладаємо салат.
Статті по темі
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти

Категорія: Новини > Життя
Автор: Переглядів: 2678Інші статті рубрики:
Рівненщина: синоптики розповіли прогноз погоди на 8 грудня

У Рівненській області наступного дня, 8 грудня, синоптики передбачають хмарну погоду з проясненнями.
переглядів: 238
Що треба знати про посадку насіння: важливий чек-лист

Друзі, ми підготували чек-лист найнеобхіднішого до посадки насіння. Перевіряйте!
переглядів: 255
Календар стрижок на грудень 2023: Коли стригтися, щоб гарно волосся росло

Перед святами всі спішать записатись на б'юті процедури, та майте на увазі, що є сприятливі дні, а в деякі не варто кардинально змінювати образ.
переглядів: 905
День без світла: На Волині знеструмлять 38 сіл

Сьогодні, 7 грудня, волинські енергетики знеструмлять 38 населених пунктів Луцького району.
переглядів: 1052
У Рівному можна побачити справжню різдвяну казку

У справжнісінькі різдвяні дива можна буде поринути уже за кілька днів, якщо відвідати заходи у Органному залі Рівненської обласної філармонії.
переглядів: 516