02.11.2014, 16:25
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Сподіваюсь, вам сподобається такий варіант смачної картоплі на вихідні, коли за столом збирається вся родина або зненацька завітали гості, а у вас обмежений вибір продуктів.
На 1 кг почищеної картоплі: 100 г рафінованої олії, цедра 1 невеликого лимона, 2-3 зубчики часнику, чорний мелений перець або суміш перців, мелений мускатний горіх (при бажанні), будь-який тертий сир, який плавиться (100 г).
1. Картоплю середніх розмірів почистіть, розріжте уздовж кожну картоплину на 4 частини.
2. Покладіть у каструлю з підсоленою водою і зваріть до напівготовності (приблизно 10-12 хвилин після кипіння). Не переваріть!
3. Злийте воду, накрийте кришкою, трохи потрусіть, щоб згладились кутики картоплі.
4. Тим часом розігрійте духовку до 180-200 градусів.
5. У глибоку сковорідку, на деко або форму для запікання налийте олію, додайте нарізаний скибочками часник, терту цедру лимона і чорний мелений перець. Поставте в духовку на 5 хвилин, щоб олія нагрілася і змішалися аромати.
6. Потім висипте у форму (деко, пательню) підварену картоплю і добре її перемішайте.
7. Запікайте не менше 20-30 хвилин (залежить від сорту картоплі й ваших смаків), потім вийміть з духовки, посипте тертим сиром і поставте запікатись ще на 5 хвилин. Має утворитися легка рум’яна скоринка. Не перепаліть і не пересушіть!
8. Подавайте картоплю гарячою з будь-якими овочами, салатами, соліннями. Можна посипати зеленню петрушки, зеленою цибулею, приправити гострою аджикою чи іншим улюьленим соусом.
ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Картопляна запіканка з цибулею
Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти
1. Картоплю середніх розмірів почистіть, розріжте уздовж кожну картоплину на 4 частини.
2. Покладіть у каструлю з підсоленою водою і зваріть до напівготовності (приблизно 10-12 хвилин після кипіння). Не переваріть!
3. Злийте воду, накрийте кришкою, трохи потрусіть, щоб згладились кутики картоплі.
4. Тим часом розігрійте духовку до 180-200 градусів.
5. У глибоку сковорідку, на деко або форму для запікання налийте олію, додайте нарізаний скибочками часник, терту цедру лимона і чорний мелений перець. Поставте в духовку на 5 хвилин, щоб олія нагрілася і змішалися аромати.
6. Потім висипте у форму (деко, пательню) підварену картоплю і добре її перемішайте.
7. Запікайте не менше 20-30 хвилин (залежить від сорту картоплі й ваших смаків), потім вийміть з духовки, посипте тертим сиром і поставте запікатись ще на 5 хвилин. Має утворитися легка рум’яна скоринка. Не перепаліть і не пересушіть!
8. Подавайте картоплю гарячою з будь-якими овочами, салатами, соліннями. Можна посипати зеленню петрушки, зеленою цибулею, приправити гострою аджикою чи іншим улюьленим соусом.
ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Картопляна запіканка з цибулею
Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВА Переглядів: 19367Інші статті рубрики:
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне
Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 2095
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 397
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 347
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 426
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 496