Ми у Facebook
14.11.2014, 16:00

Рівненщина: чиновник привселюдно накричав на своїх колишніх підлеглих

Голова Дубенської райдержадміністрації Руслан Сивий обурений, що воїни АТО досі не отримали статус учасників бойових дій.
Коли під час засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації почали перераховувати, скільки грошей і за якими програмами виділять для родин загиблих на сході, та про те, як допомагають воїнам, депутат облради і голова Дубенської райдержадміністрації Руслан Сивий їх перебив. Він почав обурюватись тим, що досі учасники АТО, яких тільки на Дубенщині нині вже налічується 150 осіб, не отримали посвідчення учасників бойових дій. А відтак, їхні родини не можуть претендувати на допомогу та пільги. Як тільки його колишні підопічні (а Руслан Сивий раніше був заступником директора департаменту соціального захисту населення) намагалися щось додати, депутат облради їх різко обривав і зазначав, що ще слово і виставить їх за двері.

-Чому у переліку осіб, складеному Кабінетом Міністрів для виплати допомоги, осіб, які отримали поранення на Майдані, немає жодного із Рівненщини? — зазначив Руслан Сивий. — Я розумію, що чиновники все робили правильно. У них є відмовка — до нас ніхто не звертався. А не треба чекати, що хтось звернеться, потрібно самим телефонувати до людей, нагадувати, що вони можуть отримати пільги та матеріальну допомогу, запитувати, чим їм можна допомогти. Ви — департамент соціального захисту, ви маєте допомагати людям, а не судитися з ними.

Після виступу Руслана Сивого комісія за його пропозицією вирішила винести на розгляд депутатів обласної ради звернення до уряду, аби він переглянув нормативну базу та виділив спеціальних соціальних працівників, які опікуватимуться родинами військових, які нині перебувають у зоні АТО, зазначає rivnepost.rv.ua.

Статті до теми:

Жоден рівнянин-учасник АТО не отримав статус учасника бойових дій

Героям АТО з Рівного виділять земельні ділянки [КАРТА]

Ділянки для учасників АТО у Рівному [CХЕМА ГЕНПЛАНУ, ФОТО]





На правах реклами