Ми у Facebook
30.11.2014, 20:45

Які чудеса творив святий, мощі якого привезли до Рівного

З 30 листопада до 7 грудня у Свято-Покровському соборі Рівного перебуватиме ікона з часточкою мощей святителя Спиридона Тримуфунтського. Про святиню розповідають, що вона творить справжні дива - священослужителі стверджують, що були навіть випадки воскресіння мертвих. Більше про святого - далі!
ЯК ЗУСТРІЛИ СВЯТИНЮ У РІВНОМУ: ФОТО

Святитель Спиридон Триміфунтський шанується нарівні з іншим великим святителем – Миколаєм, єпископом Мір Лікійських, чудотворцем.

Це древній подвижник IV століття, він брав участь у Першому Вселенському соборі. Силою своєї віри переконував високоосвічених філософів-аріан. Вразив аріан дивом, підтверджуючи правдивість догмату про Трійцю: стиснув у руці цеглину, і тієї ж миті з неї вийшли вогонь та вода, а в його руці залишилась глина. «Так і в Трійці – промовив тоді святитель – Три Лиця, але Єдине Божество».

Творив і інші численні дива за життя та й донині допомагає усім, хто з вірою попросить. Віряни розповідають про «зношенні капці Спиридона», що їх міняють щороку, бо святитель увесь час в дорозі - поспішає на допомогу тим, хто покличе.




Розповідає співробітник Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ протоієрей Миколай ДАНИЛЕВИЧ:

- Це святий, можна так сказати, вселенського масштабу, а не якоїсь певної нації. Він жив досить давно, й ця древність покриває будь-які територіальні межі.

Також хотів би відзначити, що на острові Керкірі, де постійно знаходяться мощі святителя Спиридона, в одному з храмів служив священик Нікіфор Феотокіс. Згодом він прийняв сан єпископа та на запрошення свого співвітчизника та товариша архієпископа Слов'янського й Херсонського Євгенія Вульгариса прибув до Російської імперії, де майже півстоліття працював на церковній ниві. Сім років, з 1779-го, він очолював кафедру в Полтаві, також ставши архієпископом Слов'янським і Херсонським. Тож священики, які служать на Керкірі, дуже прагнуть відвідати Україну, як місце служіння свого видатного співвітчизника та подвижника.

До теми:

У Рівне привезуть мощі, які воскрешають мертвих

Мощі святого Меркурія у Рівному: 14 випадків зцілення за тиждень

Навіщо люди вклоняються мощам?

Джерело: "Православіє в Україні"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ