Ми у Facebook
30.12.2014, 09:00

Депутат Рівнеради Олександр Нестерук: Готуватись до гіршого, вірити в краще

2014 рік запам'ятався усім нам насиченими та буремними подіями, які відбувалися на Майдані у Києві та зараз тривають на сході України. Ми не можемо і не маємо права забути тих трьох хлопців з Небесної сотні з Рівного, яких розстріляли цьогоріч.
Також наша пам'ять повинна закарбувати імена та подвиги тих героїв, які зараз боронять нашу країну від загарбників.

Трагедія героїв Небесної сотні, які загинули під час Революції Гідності, є для мене особливо близькою. Адже один з них – це племінник мого близького товариша. Переконаний, що ми не повинні залишати у горі родини героїв. Особисто я, чим міг, тим допомагав цій родині. Також при Рівненській міській раді була створена комісія, яка займалася допомогою сім'ям загиблих та підготовкою похоронної процесії. Рівняни тоді з усією душею, трепетом, болем та жалем проводжали в останню путь героїв Майдану...

Цей рік переломний у нашій свідомості ще й тому, що ми дізналися, що таке війна. Війна не з розповідей наших дідусів та бабусь, а з реальних подій у нашій країні. Все розпочалося дуже спонтанно: анексія Криму, а далі так звана антитерористична операція, яка насправді, попри назву, є реальною війною. Росія провела і далі продовжує повноцінне вторгнення на територію України, але влада не називає це війною з тих причин, що це призводить до загальної мобілізації та не дозволяє отримувати іноземні кредити.

Водночас нинішні події по-новому відкривають людей і їх серця. Багато хто віддає останнє, щоб допомогти нашим військовим, підтримати їх. З особливим трепетом спостерігав за тим, коли на моєму окрузі ми збирали продукти військовим на схід, то старенькі бабусі приносили консервації з підвалів і зі сльозами та молитвами віддавали їх, щоб підтримати наших героїв. У цьому і проявляється людяність як вміння допомагати та віддавати частинку того, що маєш, для іншої людини.

Разом з друзями, директором обласної філармонії Миколою Орешком, етногуртом "Дуліби" та музикантом Сашком Невже організували наприкінці літа – на початку осені благодійний марафон "Мистецтво заради життя" на підтримку військових у госпіталі. За тиждень ми назбирали близько 70 тисяч. За них придбали гематологічний аналізатор крові. За одну хвилину апарат робить повноцінний аналіз крові за 20 показниками, а це дуже потрібно пораненим захисникам Вітчизни.



Згодом продовжили благодійні концерти — на полігоні в Тучині, у військовому госпіталі. Переконаний, що це хоч трохи допоможе військовим підняти бойовий дух та відволіктися від поганих думок.

У День Святого Миколая хотілося, щоб до усіх діток завітав Миколай і потішив їх подарунками. Саме для цього ми вирішили підготувати концерт для вихованців центру "Особлива дитина". Раніше дітки виступали і готували номери для нас, а цьогоріч із концертом приїхали ми. Повний зал дітей, батьків та працівників раділи пісням етногурту "Дуліби" та Сашка Невже. Вірю, що така практика стане постійною. До слова, цього разу діти хотіли у подарунок нову штучну ялинку з іграшками та гірляндами, і ми втілили їх мрію. Впевнений, що всі отримали від цього позитивні емоції.

Чого хотілося б у Новому році? Звісно ж, як оптимісту, мені хочеться вірити в те, що війна скоро закінчиться і наші герої живі та здорові повернуться додому. Але з того, що я бачив, то прогнози на цей рік не дуже позитивні. 2015-й напевно буде важчим за нинішній. Треба готуватися до гіршого, але вірити в краще.

Нам треба вірити в перемогу, в те, що наша країна буде цілісною державою. Потрібно дивитися і будувати майбутнє з вірою в те, що наші діти житимуть краще!

До теми:

Один з лідерів рівненського Євромайдану: Олександр Нестерук

Рівненський меценат Олександр Нестерук — про військову дружбу, справедливість та сучасну армію [+Фото]

Олександр Нестерук - зразковий депутат

Депутат року: Олександр Нестерук — відповідальний, дієвий, відкритий

Вибір "ОГО". Олександр НЕСТЕРУК — Меценат спортивного життя

2014: підсумки року на Рівненщині

Підсумки 2013 року для Рівного та Рівненщини

2012: підсумки року для Рівного та Рівненщини

2011: підсумки року для Рівного та Рівненщини





На правах реклами