Ми у Facebook
30.12.2014, 21:00

Лідер "Правого сектору" Рівненщини Роман Коваль: “Змінити систему влади”

Лідер "Правого сектору" на Рівненщині, один із найактивніших учасників подій рівненського Майдану Роман Коваль підсумовує пережите в році, що минає, громадою Рівненщини і України в цілому.
– Цей рік був, напевно, найважчим із тих, які ми пережили. Після подій Майдану ми втратили Крим, частину областей на Сході, і, на жаль, далі триває війна на території України. В кожного неспокійно на серці через ці події в країні. Але ми повинні розуміти, що маємо через це пройти, щоб утвердитись як нація й наповнити незалежність України реальним змістом. Маючи величезний потенціал, ми весь цей час його не використовували, а зараз маємо скористатись надзвичайно важким, але справді історичним шансом стати повноправними господарями на власній землі.

Хочеться бути оптимістами й вірити в те, що все буде добре. Але, зберігаючи оптимізм як джерело наснаги для подальшої діяльності, потрібно при цьому залишатись реалістом. Люди, які прийшли до влади, повинні робити реформи, які покращать життя українців, але ми поки що бачимо, що не зроблено практично нічого. Так, українці – сильна нація, ми пережили багато, тому і це ми пройдемо. Ми завершимо війну і будемо розбудовувати життя всередині країни. Але проблема в тому, що ніхто не хоче змінювати систему влади, яка залишається радянською. Ми повертаємося до 90-х років, коли вимикають електроенергію, коли дітей відправляють на довші канікули, щоб не опалювати школи, і практично всі галузі тримаються зараз на ентузіазмі людей. Нам усім потрібні зміни, і я хотів би, щоб вони були радикальними, такими, як були під час повалення режиму Януковича. Люди владі повірять тільки тоді, коли у країні реально почне щось відбуватися на користь народу.

Я за те, щоб усі зміни відбувалися тільки у правовому руслі. І щоб те, про що стільки часу багато говорять, переходило у дії. Наприклад, антикорупційний закон, закон про люстрацію прийнято, але як вони діють і чи діють взагалі?! І тому люди запитують себе: а чи таких змін ми хотіли? Саме тому революція може повторитися – як боротьба проти системи влади, яка так і залишилася старою. На ключових посадах повинні бути люди з національною свідомістю. Варто провести націоналізацію усіх важливих підприємств, дати можливість розвитку для малого та середнього бізнесу та розвивати агропромисловий комплекс, який споконвіку був джерелом добробуту українців. Це може стати ґрунтом для подальшого успішного розвитку держави.

Нинішній стан справ у країні відображається і на Рівненщині, адже ми не можемо розвиватися окремо. Наші хлопці беруть участь у бойових діях, волонтери допомагають бійцям, переселенцям і мирним жителям Сходу. У нас ситуація загострюється проблемою з незаконним видобутком бурштину, який ведеться на півночі області. Ми одна з найбагатших областей, але коли розкрадають чотири мільярди доларів (саме в таку суму оцінюють річний обсяг підпільного обігу бурштину), то якби частину з них віддати в бюджет, ми б мали кращі дороги, школи, лікарні. Цього не відбувається, проблема не вирішується роками, і за старої влади, і за нової – й це підтвердження того, що в бурштиновому бізнесі діють кримінальні клани. З лісом – подібна ситуація. Це все впливає на те, що люди зневірюються. Це питання до влади, яка все бачить, знає, але нічого не робить. Люди, які були при владі раніше, залишаються на своїх місцях, і це заважає втіленню змін. Найбільше шкода родини героїв Небесної сотні, тих, хто загинули в зоні АТО. Вони втратили найдорожчих і нині запитують: за що ці хлопці віддали свої життя?

Хотів би побажати у Новому році усім нам мужності й терпіння, віри в те, що державу будуємо ми, а не хтось інший, і ми можемо зробити її такою тільки тоді, коли будемо працювати у спільному руслі. Хай Різдво Христове принесе в кожну українську домівку мир і спокій!

До теми:

Рівненський громадський діяч Роман Коваль: "Поклик моєї душі - служіння Україні"

ФОТО - Рівненський "Правий сектор" відправив на схід авто ХУТІН-ПУЙ

ВІДЕО: Лідер рівненського "Правого сектору": "Хто кришує бурштин, хай підійде до мене"

Рівненський "Правий сектор" буде боротися з наркопритонами

2014: підсумки року на Рівненщині

Підсумки 2013 року для Рівного та Рівненщини

2012: підсумки року для Рівного та Рівненщини

2011: підсумки року для Рівного та Рівненщини





На правах реклами