Ми у Facebook
31.12.2014, 21:45

Рівняни побували в резиденції канцлера ФРН Ангели Меркель [+Фото]

Рівняни представили Україну на міжнародному культурно-освітньому проекті у Німеччині.
Театральні постановки, спортивний танець, ліплення із гіпсу, зйомка та монтаж власного кіно – не просто перелік різних захоплень, а реалії навчального процесу у Німеччині. Ефективність творчих методик у навчанні змогли відчути на собі й рівняни.

Студенти-журналісти Національного університету «Острозька академія» та школярі рівненської загальноосвітньої школи №8 стали учасниками програми «Європейські цінності», яка нещодавно завершилася у Німеччині. Всього у проекті взяли участь близько 70 молодих людей з Німеччини, Польщі, Литви, Чехії та України, які цікавляться питаннями європейської інтеграції та неформальної освіти.

Навчання відбувалися на базі культурно-освітнього центру для молоді «Замок Требніц» неподалік Берліна.

Під час програми учасники відвідували семінари із театральної майстерності, кінозйомки, монтажу, малярства, танцю та скульптури, познайомилися із історією замку «Требніц», презентували власні культурні традиції, обговорювали питання міжкультурної інтеграції та освіти.

Заняття із живопису
Заняття із живопису


- Захоплююся танцем і технікою. Тут спробував себе у ролі кіноактора, - ділиться враженнями школяр Устим Карпюк, - а також навчився створювати світлові спецефекти, використовуючи звичайнісінький спалах фотокамери та кольорові трубочки для соку, дізнався про нові можливості планшету та нетбуку. Тепер можу використовувати їх і у навчанні.

Заняття із кіно
Заняття із кіно


В один із проектних днів учасники відвідали і сам Берлін. Під час екскурсії дізналися цікаві факти із історії міста, побували біля Бранденбурзьких воріт, Берлінської стіни, контрольно-пропускних пунктів із західної до східної частини міста, відвідали урядові установи, зокрема, Бундестаг, резиденцію Ангели Меркель, побували на різдвяному ярмарку на Александерплатц.

Театральна постановка
Театральна постановка


- Подібні інтеграційні програми – важлива складова не лише навчального процесу, а і загалом комунікації між представниками різних культур, - розповідає директор «Замку Требніц», Даріус Мюллер. Ми постійно відкриті для нових мистецьких проектів, адже молодь повинна розвиватися у різних сферах, знати історію, культурні тонкощі, вміти спілкуватися із різними людьми, відчувати мистецтво. У замку постійно діють виставки творчих доробків учасників різних програм. Тут постійно відбуваються творчі тусовки. Україна представлена у нас вперше, але, гадаю, що ми маємо підґрунтя для подальшої співпраці.

Результатом проекту стали відзняті учасниками короткометражки про шкідливі звички, виставка скульптур та картин, театральна постановка та краще розуміння культур європейських народів.

До теми:

Школа журналістики на Рівненщині запрошує учнів 9-11 класів [ПОДАТИ ЗАЯВКУ] [Фото+Відео]

Студенти-журналісти з Рівненщини видали у Варшаві онлайн-газету разом із поляками та білорусами

Українським школярам і студентам допомагають пізнати Польщу





На правах реклами