Ми у Facebook
11.01.2015, 19:30

Рівненський священик - про ставлення церкви до гороскопів

Настоятель парафії святих великомучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Рівненської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Василь (Приходько) розповідає на початку нового року про ставлення церкви до гороскопів.
Напередодні та на початку нового року ми часто читаємо гороскопи на наступний рік і не замислюємося над тим, як церква ставиться до цього питання.

Рівненський священик, протоієрей Василь (Приходько) ділиться роздумами з цього питання:

- На початку Нового року чимало людей цікавляться астрологічними прогнозами на рік. Церква дивиться на це зовсім іншими очима. Сучасна окультна наука, яка давно стала неконтрольованим бізнесом, перекручує чимало фактів, щоб тільки не говорити про те, що всі ці науки є ворожбицтвом. А всяку ворожбу церква засуджує, бо це спілкування з демонськими силами. Ці сили часто хочуть звернути людину з правильного шляху, щоб усе знищити і змінити в житті людини.

Багато видань публікують гороскопи і не думають, що церква негативно ставиться до цього. Хитрий диявол,який стоїть за різноманітними гороскопами, назвав місяці різними зодіакальними знаками, а кожен рік - різними тваринами. Для того він це зробив? Щоб принизити працю Творця. Людина, читаючи і вірячи у все це, не покладається на Бога, а вірить лише у творіння Боже, яким є та чи інша тварина. Так, звісно, люди завжди звертали увагу на розташування світил у небі для того, щоб знати, коли сіяти, чи коли буде зміна погоди. Але це не означає надавати зіркам і планетам такого сакрального змісту, як це роблять автори різноманітних гороскопів. Людина не повинна думати, що щось нею керує. Бог створив людину вільною, вона має волю діяти і створювати

світ навколо себе. А найголовніше – людина створена за образом та подобою Божою, то як нею може керувати планета чи фатум?! Без Божої помічі та чи інша подія не зможе ніколи статися.

Багато людей кажуть, що колись же, мовляв, були пророки, які говорили про прихід Месії, то чому не можуть такі бути зараз? Так, але пророки сповіщали за декілька тисячоліть про прихід Месії. Таким чином Бог впливав на суспільство і прагнув виправити духовне життя людства. Зараз же теж багато говорять про пророцтва, але треба дивитися на те, хто дає ці пророцтва. Ми знаємо, що святі пророкували чимало подій і обставин, але натхнення на це їм давали добрі божественні сили. Екстрасенси ж чи медіуми використовують злі сили, відтак і вплив на людське життя вони несуть відповідний. Тому треба слухати голос церкви і саме за її принципами рухатися по життю.

Коли ми не віримо Творцю, не покладаємо на Нього надію, і водночас не усвідомлюємо себе як творіння Боже, створене за його образом і подобою, ми дозволяємо контролювати нас іншим. Шукаємо простіші виходи з ситуацій і не хочемо змінювати своє життя вчинками. Нам легше вірити в планету, зодіак чи ще щось, але ми чомусь, не думаємо про те, щоб просити підтримки в молитвах до Бога. Отже, церква закликає вірян не купуватися на такі диявольські спокуси, якими він хоче погубити людську душу.

Статті до теми:

ФОТО: Як у Рівному молились за Україну

Рівненський священик Василь Приходько: "Головне, що ми можемо робити для Бога – це творити добро"





На правах реклами