Ми у Facebook
26.01.2015, 16:15

Рівне: порядок розподілу земельних ділянок учасникам АТО [+Відео]

Депутатська комісія оприлюднила проект щодо порядку розподілу земельних ділянок в місті Рівному учасникам антитерористичної операції.
Як зазначає голова комісії Людмила Туровська: це тільки проект, який депутатська комісія розробила безпосередньо з учасниками АТО. Впродовж 20 днів громада може вносити в нього правки, а далі проект повинен пройти затвердження на сесії Рівненської міської ради.

ВІДЕО З ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ВИДІЛЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК

Для учасників АТО є можливість виділення трьох типів земельних ділянок:

1. Ділянки в масивах

Є два масиви у Рівному, які можна виділити учасникам АТО - це район вулиці Костромська та мікрорайон Тинне. Але проблема у цих масивах в тому, що вони не мають розроблених планів проекту території. Ці плани пообіцяли розробити до червня, але за запитом комісії номери будуть надані вже до 15 квітня 2015 року.

2. Ділянки щодо яких було відмовлено під час сесій Рівнеради

У Рівному є ділянки, які з тих чи інших причин не було надано мешканцям міста. Вони проходили через сесію, але не набрали необхідної кількості голосів "за". Таких ділянок не багато, вони менші за площею, але біля них вже є налагоджена інфраструктура. Комісія пропонувала ці земельні ділянки надати родинам загиблих у зоні АТО.

3. Ділянки в районах під садівництво


Головне управління Держземагенства у Рівненській області вже видають ділянки для садівництва. Цей процес іде швидше, адже земельних ділянок під садівництво не потрібно розробляти ПДП.

На Рівненщині за такою системою вже було виділено 79 земельних ділянок до 12 соток у Малошпаківській та Шубківській сільських радах.

ВАЖЛИВО! Для отримання земельної ділянки у Рівному військові повинні мати посвідчення учасників бойових дій, подати заяву на отримання земельної ділянки та прийти на жеребкування для визначення того, яка саме ділянка вам дістанеться.

Крім того, положенням передбачено, що земельні ділянки в обласному центрі можуть отримати лише ті, хто були прописані у Рівному до призиву до лав ЗСУ.

На жеребкуванні будуть визначені конкретні земельні ділянки для кожного військового. Сам учасник АТО може брати участь у жеребкуванні або його довірена особа (зареєстрована через довіреність).


БІЛЬШЕ ВІДЕО З ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ВИДІЛЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК



СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Як у Рівному розподілятимуть землю між учасниками АТО


На Рівненщині учасників АТО оформили земельні ділянки у власність



Рівненщина: учасникам АТО виділять земельні ділянки



Ділянки військовим почали виділяти лише з жовтня



Ділянки для учасників АТО у Рівному [CХЕМА ГЕНПЛАНУ, ФОТО]






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ