Ми у Facebook
28.01.2015, 21:00

Рівненщина: до відповідальності притягнуто 19 депутатів-корупціонерів

19 депутатів місцевих рад притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення у сфері земельних відносин
На виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» правоохоронні органи вживають заходів щодо протидії адміністративно-караним правопорушенням та притягнення винних осіб до відповідальності.

За результатами спільної роботи і узгодженості дій усіх правоохоронних органів області з початку 2015 року складено та скеровано до суду 25 протоколів про вчинення адміністративних корупційних діянь стосовно посадовців області. Серед осіб, що вчинили правопорушення – депутати сільських, селищних рад, голова та заступник голови районної державної адміністрації.

Найбільше порушень, що їх вчинили вказані особи, стосуються сфери земельних правовідносин. Так, за результатами розгляду адміністративних протоколів вже притягнуто судом до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у вказаній сфері 19 осіб. Усі корупціонери – депутати місцевих рад.

Приміром, депутатів Ситненської, Зорянської, Грушвицької, Кустинської, Великожитинської та інших сільських рад Рівненської області притягнуто до відповідальності за те, що вони не повідомили про конфлікт інтересів під час голосування на сесії сільради про надання земельних ділянок особисто для себе та близьких їм осіб.

Всього за постановами судів на порушників вже накладено штрафів на загальну суму 3300 грн.

Статті до теми:

Крадіжка у Рівному: злодія затримали через чотири хвилини
"Бурштинові розбірки" на Рівненщині тривають: затримано бурштинокопача, який напав на міліціонерів





На правах реклами