Ми у Facebook
10.02.2015, 14:01

Рівненщина: Віряни УПЦ МП моляться, щоб Кирило зупинив Путіна [ВІДЕО]

Церква у селі Новосілки Здолбунівського району на Рівненщині повинна бути в юрисдикції УПЦ КП. Так вирішили селяни більшістю голосів на своєму імпровізованому референдумі.
"Хочемо, щоб Кирилу Бог дав розуму зупинити Путіна", - батюшка московського патріархату (+ВІДЕО)
10.02, 08:00

Вже навіть службу після того відправили української мовою. Люди свій вибір пояснювали просто: молитись за патріарха Кирила, який благословляє війну проти українців - злочин, принамні, моральний. Однак в УПЦ (МП) так не вважають, а навіть навпаки заявляють, що таким чином у молитві за московського патріарха просять у Бога розуму для нього, щоб він вплинув на агресора і все це припинилось. Батюшка, який у складі делегації прийшов до районної влади просити захисту, прокоментував це так:

"Захищайте нас, ми - українці, ми на своїй землі. Наша церква звалась і руською, потім стала українською. Ми - патріоти своєї землі, своєї держави. Ми заcуджуємо дії агресора, ми допомагаємо воїнам, ми молимось слов"янською мовою. Так, в молитвах ми згадуємо патріарха Кирила. Але молитва розбійника на хресті: "Пом"яни нас, Господи, у Царстві Твоїм". І ми просимо: пом"яни, Господи, патріарха, щоб йому Бог дав розуму, щоб він звернувся до того свого агресора і це все припинилось",- так прокоментував на відео своє ставлення до подій батюшка УПЦ (МП).

Ще одна релігійна громада на Рівненщині захотіла перейти до Київського патріархату






На правах реклами