Ми у Facebook
11.02.2015, 14:28

Рівняни разом із “кіборгами” побували в Донецькому аеропорту [ВІДЕО]

У Рівному в Кінотеатрі Мультиплекс відбулася прем’єра фільму “Добровольці Божої Чоти”, яку організувала Молодіжна платформа Яскраво. Презентувати фільм до міста приїхали його творці Леонід Кантер та Іван Ясній. Разом з ними приїхав один із героїв стрічки - кіборг із позивним “Данте”.
“Найгірше, коли повертаєшся додому, бачити що тут нічого не змінилося,” - зазначив під час прес-конференції 22-річний Павло “Данте” Козбан із міста Ковеля.

Судячи із кількості рівнян на презентації, тема російсько-української війни не залишає нас байдужими. Людей прийшло більше, ніж планувалося, тому адміністрація Кінотеатру оперативно перенесла показ до іншої зали на 300 місць. Протягом півтори години глядачі побачили побут наших вояків у селі Піски, лікування поранених цивільних та військових і безпосередні бойові дії у донецькому летовищі. В залі сміх щоразу змінювався слізьми. У фільмі було показано загибель кіборгів, перебіжки під ворожими обстрілами, жарти у самі напружені моменти та емоційні діалоги польових командирів з підлеглими. В кадрі з’являються вже добре відомі всім з новин кіборги “Богема”, “Гатило”, “Чуб” та інші. В фільмі рівняни також побачили нашу землячку, керівника медичної служби ДУК, Яну Зінкевич.

“Ми знімали “Добровольці Божої Чоти” так, щоб він був зрозумілий іноземцям.

Якщо цей чи інший кадр міг не зрозуміти, до прикладу француз, ми викидали його.



Важливо показати правду про цю війну за межами України,” - сказав співавтор фільму Леонід Кантер. Наступним етапом, після презентації фільму по Україні, його показ на європейських фестивалях.

До слова, зібрана сума у Рівному 3577 грн. Всі кошти підуть на розвиток українського кіно. Також, художник та музикант Юрко Журавель, подарував свої картини та книги “КарикаДурка”.

Нагадуємо, “Добровольці Божої Чоти” - це повнометражний документальний фільм про оборону донецького летовища “кіборгами”. Історія творення української армії, братерства, подвигів і зрад. Історія трусості та героїзму. Історія добровольців, які з вірою у Бога та Україну поклали душу й тіло за нашу свободу.





СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Волонтери з Рівненщини зняли фільм про поїздку у зону АТО [ФОТО+ВІДЕО]

ФОТО - Патріотичне авто з тризубами у Рівному





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ