Ми у Facebook
17.02.2015, 16:50

Базар, лотерея і всяка всячина. Який він – рівненський автовокзал? [+Фото]

Центральний автовокзал у Рівному великий. Звідси є можливість поїхати в різні куточки області, країни та навіть за кордон. Але це не все. Тут можна оформити страховку, автоцивілку, виграти лотерею, поремонтувати телефон, ноутбук, годинник, одяг, взуття, придбати книги і навіть...запліднити свиней.
Для людини, яка вперше опинилася в Рівному, вокзал може здатися величезним і заплутаним супермаркетом товарів та послуг. На кожному кроці магазини та кіоски. Навколо всього вокзалу – торгівельний центр.

Платформи розташовані з обох боків приміщення вокзалу, приміські напрямки потрібно шукати окремо – зліва від основних.

Смаженими пиріжками та сигаретами вроздріб тут торгують старенькі дідусі й бабусі з рябими сумками. Чебуреки «виблискують» прямо на «прилавках».





Навпроти платформ, де стоять автобуси у напрямку Києва (до столиці водії запрошують дуже наполегливо) можна випити пива і квасу, або води, на крайній випадок.

Усередині вокзалу достатньо чисто і спокійно. Спокій громадян охороняють міліціонери. Щоправда, якщо з’явиться бажання їх знайти самостійно – потрібно звернути увагу на прибудову в кутку за сходами. Там знаходиться їхній «офіс».



Відпочити з дороги або почекати автобус можна на дерев’яних лавках всередині вокзалу, або на вулиці, біля платформ.



Якщо є необхідність залишити речі – на рівненському автовокзалі працює камера схову. Проте, працює вона лише з 8:00 до 19:00. Вартість зберігання 3,50 за першу добу і 3 гривні за кожну наступну. Пасажир має також оголосити вартість своєї поклажі і в залежності від цього також буде вираховуватись вартість зберігання.

Окрема проблема, яка характерна фактично для всіх автовокзалів країни – туалети. На рівненському вокзалі туалет платний – 1 гривня. При вході можна щедро відмотати собі клаптик туалетного паперу.

Далі, класика жанру – дівчатка на ліво, хлопчики направо. Спочатку кімната з умивальниками і великими круглими дзеркалами. Питання про гарячу воду знімається одразу – для води тільки один кран. У мильницях лежать куски білого мила. Далі цікавіше. Аби дістатися до самого туалету, потрібно пройти по темному коридору і от – нарешті можна побачити ряд тісних кабінок, які «зачиняються» дерев’яними дверима і висота їх така, що й сенсу їх зачиняти практично немає.



Взагалі, складно не помітити, що у Рівному багато бродячих собак. На вокзалі їх особливо велика кількість – вони почуваються серед пасажирів цілком впевнено. Навіть займають їхні місця.



Ніяких особливих позначок про те, як дістатися центру не спостерігається. Про це можна запитати людей. Або можна не питати і дістатися до центру на таксі за 35 гривень, або за 30. Як пощастить.

Більше фото за посиланням.

Статті до теми:

У Рівному невдовзі запрацює новий автовокзал





На правах реклами