Ми у Facebook
26.02.2015, 12:45

Рівне: Європротокол дозволить оформити ДТП без інспектора ДАІ

25 лютого, за ініціативи заступника начальника УДАІ УМВС Віктора Мороза, у приміщенні управління Державтоінспекції Рівненщини відбулася зустріч, під час якої представники страхових компаній розповіли інспекторам ДАІ про переваги правової норми Європротоколу.
Під час зустрічі представники страхових компаній довели до відома присутніх особливості складання Європротоколу, які у подальшому інспектори ДАІ зможуть роз’яснити учасникам дорожнього руху.

− Часто трапляються незначні дорожньо-транспортні пригоди. Саме для таких випадків і призначений так званий Європротокол, − розповідає Олександр, представник однієї із страхових компаній.

Варто зауважити, що складання Європротоколу набагато спрощує механізм оформлення дорожньо-транспортних пригод.

− Але слід чітко знати обставини за яких водії можуть оформити «Повідомлення про ДТП». У випадку невиконання хоча б однієї з обов`язкових для Єврпротоколу умов, на місце ДТП необхідно викликати працівників ДАІ, – наголосив заступник начальника УДАІ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Віктор Мороз.

Отож, Державтоінспекція Рівненської області рекомендує водіям, у разі скоєння дорожньо-транспортної пригоди з незначними наслідками та без постраждалих, використовувати Європротоколи. Якщо водії-учасники автопригоди скористалися Європротоколом шляхом спільного його оформлення та підписання, то вони мають право залишити місце ДТП та звільняються від адміністративної відповідальності передбаченої за її скоєння та від обов`язкового інформування ДАІ про скоєння такої дорожньо-транспортної пригоди.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області

Див. також:

Влада хоче розібратися з продажем алкоголю біля рівненського полігону

Рівненщина: проїзд у міжміських маршрутках подорожчає майже вдвічі





На правах реклами