Ми у Facebook
01.03.2015, 14:00

Рівненщина: в ГУ ДФС підбили підсумки 2014 року

Одним із головних завдань минулого року, враховуючи складні політичні та економічні умови, було забезпечення надходжень до бюджету. За результатами діяльності торік до бюджетів усіх рівнів від платників податків Рівненщини надійшло 2 млрд. 513,3 млн. гривень. Темп росту надходжень до зведеного бюджету склав 104,3 відс. (+103,8 млн. грн.).
- Сьогодні фіскальна служба переживає надскладний період. Від професійності та компетентності кожного працівника залежатиме результат командної роботи, за який ми будемо нести відповідальність перед суспільством та державою», – заявив під час засідання Колегії начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

З податку на прибуток доведений показник виконаний на 106 відс. (+2,8 млн. грн.): фактично до казни надійшло 178,7 млн. грн.

«Індикативні показники з податків і зборів з фізичних осіб виконані на 106,7 відс. Бюджет отримав 4690,1 млн. грн., з яких 292,6 млн. грн. додатково. Виконання забезпечили всі податкові органи області, за що щиро дякую»,- підсумував очільник Головного управління.

Уряд та ДФС прийняли низку законодавчих актів, якими поліпшено адміністрування податків та розпочато активну боротьбу з тіньовою економікою, зі схемами ухиленням від оподаткування. Зокрема, резервом збільшення надходжень могло б стати погашення податкового боргу та реалізація податкового компромісу. Станом на 01.01.2015 року податковий борг до зведеного бюджету по області складає 607,3 млн. грн. На сьогодні до фіскальної служби Рівненщини надійшло лише 5 заяв від фізичних осіб – підприємців та 2 від юридичних осіб про застосування податкового компромісу. Як зазначають податківці, необхідно активізувати цю роботу.

Змінено підходи до податкового та митного аудиту, які спрямовані на зменшення втручання у діяльність платників податків. За минулий рік проведено лише 127 планових перевірок та 717 позапланових. За їх результатами донараховано 193,7 млн.грн. грошових зобов'язань.

Дмитро Зайцев також визначив стратегічні напрями діяльності ГУ ДФС області на 2015 рік. Серед основних – організація ефективного податкового та митного контролю, а також забезпечення дієвої комплексної системи протидії корупції.

ГУ ДФС у Рівненській області


Див. також:

Рівне: податкова розповіла про систему електронного адміністрування ПДВ

Рівняни можуть чекати збільшення середніх зарплат у 2015 році





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ