Ми у Facebook
06.03.2015, 16:15

Представник Рівненщини вперше став чемпіоном України з бойового самбо

Нещодавно у нашій столиці пройшов чемпіонат України зі спортивного та бойового самбо серед чоловіків та жінок, на якому повпред Рівненської області Вадим Бурчак здобув історичну перемогу – виграв перше «рівненське» золото на подібних змаганнях.
Загалом, цей престижний турнір зібрав більше чотирьохсот спортсменів із 22 регіонів України. Про важливість подібних змагань говорить хоча б те, що на них визначаються кандидати на місця у збірній команді країни.

Щодо збірної команди Рівненської області, то вона була сформована із самбістів Квасилова та однієї представниці Зорі.

Квасилівчанин Вадим Бурчак усі свої бої, без винятку, виграв достроково нокаутами, при чому, у фіналі за півхвилини було подолано опір киянина Ростислав Уліса, члена збірної команди України, учасника чемпіонату світу у Японії. Відтак, наш самбіст забронював за собою місце у національній збірній на наступному чемпіонаті Європи, що відбудеться у травні у хорватському Загребі.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненські кікбоксери у Тернополі здобули Кубок та сотню медалей
На Кубку світу з дзюдо рівненські спортсмени вибороли 9 медалей
Борець із Рівного переміг у Чемпіонаті України та потрапив на Чемпіонат Європи

Трішки не вистачило до подібного тріумфу Богдану Бабенку, який здобув срібну нагороду чемпіонату і виконав норматив майстра спорту України. У фіналі він поступився «столичному» Сергію Чорному, майстру спорту міжнародного класу, неодноразовому призеру чемпіонатів Європи та світу.

Наталія Холод (тренер Валентин Чупринський) із Зорі, чемпіонка України серед юніорок 2014 року, також не залишилася без нагороди - виборола бронзову нагороду і також виконала норматив майстра спорту України.

Травма спини, отримана напередодні змагань, не дозволила здобути бронзову нагороду Ігорю Ошманіну, який виграв чотири сутички, але програв поєдинок за третє місце. Просто виняткову волю до перемоги продемонстрував Володимир Мартинюк, який у першій же сутичці отримав перелом лівої руки, але виграв цей бій! Далі наш самбіст переміг ще у трьох поєдинках і лише в бою за бронзу поступився, не отримавши звання майстра спорту України.






На правах реклами