Ми у Facebook
08.03.2015, 08:45

В яких країнах і як святкують 8 Березня?

Виявляється, що далеко не всі країни відзначають цей день, а деякі навіть вихідного не мають.
Наприклад у Німеччині в різні періоди історії свято то відзначалося, то про нього забували. Сьогодні ж німці так само, як і французи, вшановують жінок у День матері. Крім того, у Франції прийнято вітати дівчаток у День Святого Валентина.

А от наші сусіди поляки не забувають привітати своїх дружин, сестричок, подруг, бабусь у Міжнародний жіночий день. Але все-таки вихідного дня у них немає. Вони всі дружно йдуть до школи, на роботу чи у своїх справах і лише вечором за святковою вечерею можуть привітати любих жінок.

5 цікавих фактів про 8 Березня, яких ви не знали

Дуже серйозно відбувається святкування у В'єтнамі. А все тому, що ще дві тисячі років тому там відзначали День пам'яті сестер Чинг, які мужньо боронили свою Батьківщину. Сьогодні ж це вшанування припадає на свято 8 Березня.

У Болгарії ставлення до цього свята неоднозначне. Навіть самі жінки досить часто про нього забувають або й, навіть, свідомо відмовляються від святкування. Але є й такі, що не нехтують зайвою нагодою привітати своїх коханих, матусь чи сестричок.

Для італійців та литовців 8 Березня не має статусу державного. Але в Італії кожного року в цей день жінки збираються великими компаніями і весело проводять час. А от литовці більш пасивні. І святкує там лише російськомовне населення.

В каких странах мира официально празднуют 8 Марта

Китайське 8 Березня відбувається дуже непомітно і тихо. Уявляєте, у них не прийнято дарувати такий традиційний подарунок, як букет живих квітів. Тому 8 Березня на вулицях Китаю можна зустріти лише метушливого іноземця в пошуках троянд, нарцисів чи тюльпанів.

Неабияке значення має святкування 8 Березня для кубинців. Вони влаштовують гучні гуляння, щоб виразити свою любов, вдячність, повагу і шану до матері, жінки, сестри.





На правах реклами