Ми у Facebook
17.03.2015, 13:25

Школярки з Рівненщини отримали відзнаки за досліди з картоплею та малиною

За досліди із картоплею та малиною школярки з Рівненщини отримали дипломи Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик».
10–13 березня в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик».

Рівненщину представляли Юлія Давидюк та Оксана Кіндрат.

Юлія Давидюк, учениця 11 класу комунального закладу «Бугринський навчально-виховний комплекс" захистила роботу «Вплив стимуляторів росту рослин на схожість насіння та врожайність картоплі ранньостиглого сорту Веліна, вирощеної з ботанічного насіння».

Оксана Кіндрат, член гуртка «Юні садівники» комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради, захистила роботу «Господарсько-біологічна оцінка перспективних ремонтантних сортів малини в умовах Рівненського Полісся».

Захід проводився з метою залучення учнів до проведення дослідів з генетики і селекції, створення банку даних про поширення сортів і гібридів та сільськогосподарських культур у регіонах, ознайомлення учнів із досягненням сучасної селекції та генетики, оволодіння технікою селекційного процесу, проведення випробування перспективних сортів і гібридів вітчизняної та зарубіжної селекції.

Учасниці нагороджені дипломами за участь у турі Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик».

Статті до теми:

Як обробляти виноград

Календар садівника, городника, дачника: 14 - 20 березня 2015

Обрізуємо дерева ( + ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ