Ми у Facebook
29.03.2015, 17:45

Рівне на колінах прощалося з героями АТО [+Фото]

Сотні мешканців міста, стоячи на колінах, провели в останню путь своїх земляків – 20-річного Євгена Рєпіна та 31-річного Максима Медведєва. Не приховуючи сліз люди скандували: «Герої не вмирають!»
Уже з самого ранку 25 березня до міського будинку культури, що в парку ім. Тараса Шевченка, нескінченним потоком ішли з вінками і квітами рівняни, щоб віддати данину пам’яті героям АТО.

...Кулеметник-розвідник 81-ї аеромобільної бригади Євген Рєпін загинув неподалік Донецька, кинувшись на виручку своїм товаришам, коли зав’язався бій із сепаратистами. Зі слів майора Олега Пантилея, який приїхав у Рівне, щоб провести в останню дорогу свого бойового побратима, Євген загинув, рятуючи інших.

– Трагедія сталася поблизу села Водяне неподалік Донецька. Точно сказати не можу: була це міна чи кидок гранати, – згадує той день Олег Пантилей. – Але маємо таку біду – не стало красеня-хлопця (Євген ростом під 1 метр 95 сантиметрів). Він був пізньою дитиною, тому всі в родині називали його Сонечком. Та найціннішим у ньому було те, що він завжди приходив на допомогу як у цивільному житті, так і на військовій службі. Євген, потрапивши у наш військовий підрозділ у листопаді 2014 року, відразу проявив себе з найкращого боку, він не раз успішно виконував поставлені перед ним бойові завдання. Отож його з рядового кулеметника-розвідника було переведено на посаду командира групи. Це був надзвичайно надійний воїн, який завжди приймав правильні рішення, мав дар надихати підлеглих і побратимів по зброї на виконання завдань будь-якої складності. Євгеній Рєпін, без найменшого перебільшення – справжній патріот України.

Війна на сході України забрала життя й 31-річного десантника 95-ї аеромобільної бригади Максима Медведєва. Відслуживши за контрактом у 55-ій бригаді зв’язку в зоні АТО, він приїхав додому на короткий відпочинок і повернувся на службу вже добровольцем у порядку часткової мобілізації. Під час перепідготовки на військовому полігоні у Житомирській області з Максимом сталося непоправне – серцевий напад, який обернувся смертю.

Попрощатися з героєм і висловити співчуття рідним прийшли друзі, побратими, з якими він був у зоні АТО, представники влади та сотні рівнян, адже воїн-десантник віддав своє молоде життя за те, щоб ми могли жити в єдиній незалежній країні.

Спершу люди, ставши на коліна, зі щирим болем від важкої втрати попрощалися з Максимом Медведєвим, якого повезли для поховання у село Мирогоща Дубенського району. А далі траурна прощальна процесія з Євгеном Репіним пройшла від міського будинку культури до Свято-Покровського кафедрального собору, де за загиблим відслужили молебень. Поховали Євгена Репіна в Рівному на алеї Героїв.









До теми:

Рівне прощається з 21-річним загиблим Героєм АТО

На Сході загинув 21-річний військовослужбовець із Рівного

В зоні АТО загинуло ще двоє військовослужбовців з Рівного

Джерело: khomko.rv.ua





На правах реклами