Ми у Facebook
31.03.2015, 12:45

Рівненський облмуздрамтеатр відзначив ювілей

У день театру Рівненський облмуздрамтеатр відсвяткував своє 75-річчя.

Творчий вечір «Не хлібом єдиним живе людина…» відбувся у теплій, родинній атмосфері. У сценарії свята віднайшлися вірші, мелодії присвячені пам’яті героїв, загиблих на Майдані та на сході України, їм також приурочили й фрагмент вистави «Та не однаково мені…».

Окрім того у виконанні артистів на сцені постали образи з інших вистав. Монолог Каліки Біллі з ірландської комедії М. МакДонаха «Каліка з острова Інішмаан» прочитав актор Ігор Ніколаєв. Сергій Бондарук (Стецько) та Оксана Островська (Уляна) розважили глядачів епізодом з «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки-Основ’яненка. Уривки з вистав театрали переплели ліричними піснями у виконанні солісток Наталії Боярської та Жанни Бичковської, хореографічними композиціями у виконанні балету. Музичний супровід вечора здійснив оркестр театру під керівництвом Зіновія Крета.



Не обійшлось свято без привітань та подарунків. Найдорожчим презентом до свята для театру стало озвучення наказу президента України Петра Порошенка про присвоєння звання «Заслужений артист України» актору Станіславу Лозовському. Приємну новину приніс на свято голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Семенович Чугунніков. Окрім того, очільник області повідомив, що до свята Рівненський облмуздрамтеатр отримує у подарунок необхідну освітлювальну апаратуру. Голова рівненської обласної ради Михайло Михайлович Кириллов передав театралам у користування сучасний ноутбук.



З надзвичайно корисним подарунком завітав і міський голова Рівного Володимир Євгенович Хомко. З його рук колектив отримав генератор снігу. Властивості чудо-машини рівненські театрали одразу випробували й продемонстрували. Кілька секунд і зал поринув у зимову казку - на сцену рясно посипався сніг.

А ось нагороду Рівненського облмуздрамтеатру «За відданість та багаторічне служіння театру» з рук директора-художнього керівника Володимира Петріва отримала народна артистка України Ліна Ізарова.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

1 квітня рівнян запрошують пореготати

У травні в Рівному виступлять ЯрмаК і Тіна Кароль


Афіша: Репертуар Рівненської обласної філармонії на квітень



За матеріалами прес-служби Рівненського облмуздрамтеатру





На правах реклами