Ми у Facebook
02.04.2015, 09:00

Віталій Бойко: Приймати рішення спільно з громадою, щоб діти були здоровими

Про свій колектив головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко говорить з гордістю: “Дружний, єдиний, вміє і хоче працювати, допомагати діткам бути здоровими”.
А лікарі, медсестри й обслуговуючий персонал лікарні, в свою чергу, підтримують свого досвідченого і турботливого керівника — коли минулої осені в лікарні проходило опитування, кого працівники хочуть бачити головним лікарем, Віталій Бойко отримав переконливу більшість голосів.

Повернувшись наприкінці минулого року на посаду головного лікаря обласної дитячої лікарні, яку вже обіймав раніше впродовж п'яти років, Віталій Бойко швидко, буквально за тиждень, повністю увійшов у курс справ цього унікального в своєму роді медичного закладу — єдиної дитячої лікарні такого масштабу на Рівненщині з колективом у тисячу працівників. Головний лікар з перших днів взявся втілювати ті пріоритети, з якими йшов на посаду: міжнародна співпраця, постійне підвищення кваліфікації працівників, а найголовніше — злагоджена спільна робота адміністрації лікарні, колективу та громадських активістів.

“Зараз ми відновлюємо співпрацю з європейськими партнерами за кількома грантовими проектами, - розповідає Віталій Бойко. - Подаємо заявку на реалізацію українсько-польського проекту на загальну суму 25 тисяч євро зі створення єдиної комп'ютерної мережі лікарні. Втілення цього задуму дозволить пов'язати в єдину комп'ютерну мережу поліклініку та стаціонар, щоб від моменту поступлення дитини до лікарні й аж до її виписки вся інформація фіксувалась і оперативно передавалась в електронному форматі. Для того, щоб наші працівники були краще готові працювати над міжнародними проектами та стажуватись у клініках Європи, відновлюємо в лікарні курси англійської мови. А зараз хочемо запровадити й комп'ютерні курси. Медична наука розвивається надзвичайно швидко, і той лікар, який сьогодні працює над собою, вкладає у власний професійний розвиток, – буде у виграші завтра, коли в Україні діятиме страхова медицина”.

Предмет щоденної турботи головного лікаря обласної дитячої лікарні — зміцнення матеріально-технічної бази медичного закладу, постійне покращення умов і для перебування маленьких пацієнтів та їхніх батьків, і для роботи працівників лікарні. Нещодавно розпочались капітальні ремонти відразу у двох відділеннях - патології новонароджених та ендокринології. Замовлено та проплачено 50 нових ліжок з матрацами і постільною білизною. А найголовніше — питання розвитку лікарні адміністрація вирішує спільно з працівниками і волонтерами, які допомагають закладу. Для цього при обласній дитячій лікарні створили наглядову раду. До її складу якраз і входять волонтери, представники громадських організацій, які постійно опікуються медичним закладом.

“Співпраця з громадськими активістами в рамках наглядової ради — це, з одного боку, безпосередня матеріальна допомога (закупка ліків і медичного обладнання, допомога в ремонтах у відділеннях), а з іншого — це прозоре вирішення інших питань лікарні — кадрових, фінансово-економічних, що досі не робилось, - пояснює Віталій Бойко. - Зараз, приміром, спільно створюємо благодійний фонд при лікарні. Це прискорить проходження платежів, а отже, дасть змогу швидше допомагати дітям вилікуватись. Приймати рішення спільно з громадою — це і є нові засади керівництва, які прагну втілювати в своїй щоденній роботі на посаді головного лікаря. Принагідно хочу висловити подяку за взаєморозуміння і підтримку, яку відчуваю постійно, і нашому колективу, і волонтерам — зокрема, Мар'яні Реві, Олександру Петровському, Марині Кузьмічовій. Разом ми робимо спільну справу — допомагаємо діткам повертати здоров'я. А для нашої області повноцінне функціонування такого багатопрофільного і масштабного закладу як обласна дитяча лікарня — особливо актуальне. Адже Рівненщина — одна з областей-лідерів в Україні за рівнем народжуваності, і одна з трьох областей, де спостерігається її позитивна динаміка. Тому ми всі разом щодня працюємо над тим, щоб майбутні громадяни України були здоровими”.

До теми:

Віталій БОЙКО - Реформатор у білому халаті

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко - про майбутнє медицини

Віталій Бойко: Колектив обласної дитячої лікарні і громадські активісти — це єдина команда





На правах реклами