Ми у Facebook
12.04.2015, 14:30

Як жителі Волині проходять військову підготовку на рівненському полігоні

На Рівненському загальновійськовому полігоні готують до війська більше тисячі мобілізованих бійців, а також добровольців. Після підготовки військові відправляються в зону АТО.
Журналісти перевіряли умови, в яких живуть військові на рівненському полігоні.

Живуть чоловіки у наметових містечках, які розділені за бригадами. Кожного дня вони проходять навчання як із загальновійськової підготовки, так і з фахової. На території кожного окремого містечка є своя польова кухня, медпункт та навіть капличка.

Що стосується надання медичної допомоги, то на території кожного наметового містечка, де розміщена окрема бригада, є власний медпункт з фельдшерами. Бійці, які мають проблеми із здоров’ям, звертаються саме сюди. У більшості випадків, ліками медпункти забезпечують волонтери та військові госпіталі, з регіону, де дислокуються бригади. У випадку, якщо у медпункті хворому не зможуть допомогти, тоді його відправляють у так званий лазарет, який також знаходиться на території полігону.

В лазареті хворих бійців можуть залишити на стаціонарне лікування. Тут можна розмістити до ста пацієнтів.

«Ми приїхали: я, як старший лікар-терапевт, лікар-невропатолог, хірург і анестезіолог, дві медичні сестри та водій. Ми розгорнули тут лазарет. Цей лазарет всіма ліками забезпечує Рівненський госпіталь», – зазначив лікар.

Що стосується харчування, то на території полігону є польові кухні. Годують бійців тричі на день. У раціоні – каші, супи та борщі.

«Тут є військова плита. Одна кухня може нагодувати 125 бійців. На території полігону таких кухонь є 14», – зазначив менеджер з організації харчування Олег Ткачук.

Також, на полігоні є каплички, куди бійці приходять молитись. З військовими працюють священики та капелани.

«Насправді тут багато віруючих людей. Є такі люди, що вже приходять в п’ять годин ранку. Багатьої вже знаю обличчя», – зазначив офіцер Василь Бойчук.

Джерело: ar.volyn.ua

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Новини з зони АТО: житель Рівненщини постраждав від вибуху гранати

Поки ми воюємо - медики продовжують обдирати, - боєць АТО

На Рівненщині розробили Дорожню карту для демобілізованих

У зоні АТО загинув Герой зі Здолбунова





На правах реклами