Ми у Facebook
12.04.2015, 10:15

12 квітня - Всесвітній день авіації і космонавтики. Вітаємо рівнян!

Всесвітній день авіації і космонавтики відзначається щорічно 12 квітня.
Всесвітній день авіації та космонавтики колись був всіма улюбленим святом в СРСР. 12 квітня його відзначають до сих пір, але його розмах в країнах колишнього Радянського Союзу суттєво зменшився. Колись 12 квітня символізувало тріумф радянської космонавтики, найважливішим досягненням якої став космічний політ Юрія Гагаріна.

Святкування Всесвітнього дня авіації і космонавтики, звичайно ж, не обходиться без спогадів про те, як в 1961 році відбувся історичний політ радянського льотчика-космонавта на орбіту Землі, який фактично відкрив нову епоху в освоєнні Космосу. Цей легендарний політ тривав усього 108 хвилин. Але він буквально за один день зробив Гагаріна героєм всесвітнього масштабу.

У наші дні винуватці цього свята — це люди, які зробили величезний крок у розвитку космічної техніки, які запускають на орбіту супутники, розробляють апарати і відправляють їх на дослідження інших космічних об'єктів.

Окрім того, у Рівному цей день можуть відзначати цілими вулицями, названими в честь відомих космонавтів. Наприклад, мешканці таких вулиць, як Гагаріна, Макарова, Поповича, Комарова, Тітова (нинішня Олени Теліги), а також Корольова.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ