Ми у Facebook
30.04.2015, 14:30

Лікар, якого підозрюють у хабарництві, оголосив голодування [+Відео]

Нагадаємо, минулого тижня правоохоронці повідомили про те, що задокументували факт отримання хабара в розмірі двохсот тисяч гривень головним лікарем одного із лікувальних закладів міста Тернопіль.
Як пізніше стало відомо, підозрюваним є головний лікар Тернопільського районного територіального медичного об′єднання Ігор Вардинець. Однак, обрати для нього міру запобіжного заходу, суду так і не вдалося. Бо Ігор Вардинець не може з’явитися туди за станом здоров’я.

КАЗИМИР ПОПІЛЬ, заступник начальника-начальник слідчого управління УМВС України в області:

«В момент порушення кримінального провадження, він зразу був госпіталізований, лікарі другої міської лікарні дали нам висновок, що слідчі дії з ним проводити не можливо. Після 5 днів лікування, він написав відмову від надання медичного другої міської лікарні. Приїхала клініка «Борис», реанімобіль для виїзду його за кордон».

Казимир Попіль каже, після цього слідчі отримали дозвіл на затримання Ігоря Вардинця, та доставку його у суд під вартою.

КАЗИМИР ПОПІЛЬ, заступник начальника-начальник слідчого управління УМВС України в області:

«Цей вказаний реанімобіль було затримано в Львівській області. Доставлено до суду Тернопільського міськрайонного, і знов лікарі не взяли на себе відповідальність, що можна його фізично перевезти з першого на другий поверх в зал судового засідання для обрання йому запобіжного заходу».

Наразі, підозрюваний перебуває на стаціонарному лікуванні у другій міській лікарні. Його лікар каже, у Ігоря Вардинця проблеми з серцем вже давно, він пережив кілька інфарктів. Однак, цього разу, необхідне більш складне хірургічне втручання.

ЯРОСЛАВ СКРИПЕЦЬ, лікар-кардіолог Тернопільської комунальної міської лікарні №2:

«В нього є нестабільні показники гемодинаміки, періодично підвищується тиск, періодично повторюються болі за грудиною. Звичайно, він потребує, скажем так, термінового аортокоронарного шунтування. Враховуючи, багатосудинне ураження йому було показано проведення аортокоронарного шунтування. Ну, звичайно, ми пропонували проведення аортокоронарного шунтування і в клініках кардіохірургічних Львова, міста Києва. Ну, але пацієнт обрав проведення аортокоронарного шунтування в клініці, кардіохірургічній, міста Штутгарт, Німеччина».

СТЕПАН БІЛЯН, племінник Ігоря Вардинця:

« В нас є ше права. Пацієнт має право обирати собі клініку, яку він хоче. Це бажання Ігора Степановича, де він хоче лікуватися».

Відпустити підозрюваного за кордон, правоохоронці можуть за умови внесення грошової застави, розмір якої має визначити суд. Однак, для цього, Ігорю Вардинцю потрібно там з’явитися. А це, каже племінник підозрюваного, неможливо.

СТЕПАН БІЛЯН, племінник Ігоря Вардинця:

«Ігор Степанович об’явив голодування. Стан його здоров’я з кожною годиною погіршується, тому що там закривається судина і будь-який стрес, будь-яка ситуація може призвести до летального випадку. Всьо, він може померти».

Голодуванням, за словами племінника, Ігор Вардинець хоче вплинути на правоохоронців, щоб ті дали дозвіл виїхати йому на операцію за кордон. У міліції кажуть, не проти, щоб підозрюваний лікувався в іншій країні. Але для цього йому потрібно обрати відповідний запобіжний захід і сплатити заставу, яка буде гарантією його повернення, повідомляє ІНТБ.



Читати також:


Головного лікаря в Тернополі затримали з хабарем у 200 000 грн


Рівненщина: виявлено лікаря, що за хабар "відмазував" від армії

У Рівному затримали лікаря на хабарі

Рівненщина: підозрюють лікаря, що за хабар "відмазував" від армії





На правах реклами