Ми у Facebook
01.05.2015, 12:30

8 убивчих ароматів проти комарів та мух

З настанням тепла на вулицях не лише все зеленіє та квітне, а й розповсюджуються надокучливі комахи. OGO.ua пропонує скористатися порадами, які допоможуть уникнути проблем з літаючими шкідниками.
Уже потепліло, а тому настав часу віпочинку на природі. Для того, аби ваше дозвілля не зіпсували надокучливі літуни, можна скористатися простими рекомендаціями їх усунення або ж відлякування:

1. Навіть велике приміщення можна позбавити від мух і комарів за допомогою ста грамів камвори, або валер'янки, випаровуваних над вогнем.

2. Черемха стане у нагоді для відлякування комарів та мух. Для цього треба дрібно нарізане свіже листя черемхи натерти на відкриті ділянки шкіри.

3. Можна також використати ефірні масла гвоздики, базиліка, анісу, евкаліпту, змастивши відкриті ділянки шкіри (5-10 крапель на склянку води), або капнути на джерело вогню - в камін, багаття, на свічку або розігріту сковороду. В кімнаті слід змочити олією цих рослин ватку і покласти на підвіконня.

4. Бузина дуже гарно пахне, але цей аромат гарно відлякує комарів. Для цього треба просто поставити гілочки бузини у воду.

5. Якщо ви перебуваєте на природі - киньте в багаття гілочки ялівцю.

6. Запах кедрової олії відлякує не тільки комарів, але також мух і тарганів.

7. Жодне комаха не доторкнеться до особи, якщо вмиватися відваром з коріння полину (жменю рубаних коренів залити 1,5 літрами води, довести до кипіння, настояти 20-30 хв.).

8. В електричний фумігатор замість спеціальної рідини можна залити 100% екстракт Евкаліпта. Комарі забудуть дорогу у ваш будинок.

Статті до теми:

Рівненщину атакує мошка: що робити

Поради рівнянам: що робити, якщо укусив кліщ?

Бузина корисна від листочка до корінця





На правах реклами