Ми у Facebook
02.05.2015, 17:15

Як припинити купувати непотрібні речі? [+ПОРАДИ]

Кожна жінка дуже часто витрачає гроші на непотрібні речі, які потім припадають пилом... Виявляється таким синдромом страждають 9 із 10 людей. OGO.ua пропонує рекомендації, які допоможуть вам зекономити.
Схильність купувати непотрібні речі притаманна майже кожній людині. Жінки часто йдуть в магазин, аби купити білизну, а повертаються ще й з новою кофтою, чи прикрасами. Чоловіки йдуть по хліб, а повертаються не лише буханцем, а ще й з маслом чи ковбасою. Часто причина таких покупок в правильному розміщенні товарів та ефективності реклами. Наприклад, в супермаркеті, перед тим як дійти до батона, ви побачите ще цілий ряд продуктів, які вам закортить купити, і ви знову потратите незаплановані кошти.

Виявляється синдром витрачання зайвих коштів має назву "Манія Плюшкіна". Для того, аби позбутися даного синдрому, треба навчитися планувати свій бюджет. В цьому допоможуть наступні рекомендації:

1. Перед поїздкою в магазин, сформуйте список покупок і запишіть його на папері.

2. Якими б привабливими не були речі, звертати на них уваги не потрібно, навіть якщо вони не дорогі.

3. Купувати потрібно лише те, що вам дійсно потрібно. Якщо ви хочете купити сумочку, подумайте, скільки їх у вас є і чи потрібна вона вам зараз.

4. Не потрібно купувати речі до чогось на майбутнє. Наприклад туфлі до ще не існуючого плаття.

5. Акції, розпродажі в першу чергу вигідні продавцю. А чи дійсно потрібні вони вам?

6. В магазин треба брати таку сумму, яку ви зарання планували потратити.

Дотримуючись таких рекомендацій, ви звикнете берегти гроші і не купувати зайві речі. Зекономлені кошти можна потратити з користю, наприклад на відпочинок з рідними.

Статті до теми:

Продукти, які руйнують пам’ять

Скільки коштують пологи в різних країнах?

П’ять основних продуктів для жіночої краси [+ПОРАДИ]





На правах реклами