Ми у Facebook
11.05.2015, 14:15

Конфлікт з нацгвардійцями та волонтерами на Рівненщині призвів до появи жертв

Під час збройного конфлікту у Костополі поранили бійця Нацгвардії.
Непорозуміння стались між між керівництвом ТзОВ «Українська теплоізоляційна компанія» та волонтерами. В результаті сутички двоє мітингувальників отримали поранення.

Суть проблеми у тому, що на території ТзОВ «Українська теплоізоляційна компанія» знаходяться склади волонтерів, де вони займались ремонтом техніки для АТО.

Втім, фірма заборонила волонтерам заходити на територію, а,відповідно, й користуватись складами. За словами власників території та складів, вони знайшли інвестора, який буде орендувати вищезгадані склади.

Для охорони підприємства вже найняли приватну охоронну фірму «Кольчуга». Повідомляється, що саме працівник цієї охоронної фірми – Руслан Мельничук сьогодні й дістав зброю та почав стріляти у людей.

В результаті сутички поранено двох мітингувальників, один з яких військовослужбовець Національної гвардії України батальйону ім. Кульчицького Павло Ткачук, який нині перебуває у відпустці.

У ці хвилини під стінами підприємства відбувається мітинг: підтримати волонтерів прийшли місцеві жителі. За словами депутата Костопілської райради Павла Юхневича, активісти готові «підігнати» БТР і штурмом брати підприємство. Директор підприємства каже, що буде боронити своє майно усіма можливими законними методами, повідомляють місцеві сайти.
Водночас, мешканці Костопільщини обурені діями міліції, яка жодним чином не втручається у ситуацію.





На правах реклами