Ми у Facebook
14.05.2015, 20:00

Рівненський священик - про оплату за церковні таїнства

Настоятель парафії "Святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії" у Рівному протоієрей Василь Приходько пояснив, чому у церкві віряни сплачують за здійснення таїнств.
Досить часто на телебачені ми бачимо сюжети про збори коштів у церкві. Тим самим це створює негативний імідж для церкви. Ми вирішили поцікавитися в рівненського священика про те, чому ми оплачуємо церковні таїнства.

Ось як пояснив ситуацію, що склалася отець Василь:

– Наші люди згадують про духовне життя лише тоді, коли їм це потрібно. Коли вже біда постукала у двері, тоді людина згадує про те, що їй треба Божа поміч. В інші ж моменти одне тяжіння – до земного. Люди нарікають, що і в церкві є матеріальна складова. Адже в храмах продають багато чого, кажуть навіть, що в церкві вимагають гроші. Неодноразово і на телебаченні були цикли передач про обіг грошей у церквах. І це подавалося так, що церква діє як бізнес-структура, але це не відображає реальну картину.

На мій погляд, це зроблено для спокуси вірян, але ми не відкидаємо, що така проблема дійсно існує. Проте треба правильно ставити акцент, що люди прийшли здійснити таїнство, а для того, щоб церква як інституція мала можливість розвиватися, прихожанин платить певну суму. Для священика ж найбільшою платою повинно бути те, що він має можливість здійснювати ці таїнства. Але з іншого боку, гроші потрібні йому, щоб забезпечувати свою родину, і це норма життя. Водночас священик повинен бути прикладом у поведінці та святості, жити скромно.


СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Рівненський священик - про ставлення церкви до гороскопів

Рівненський священик - про терористів на Донбасі та захист Вітчизни [+ІНТЕРВ'Ю]





На правах реклами