Ми у Facebook
23.05.2015, 07:00

Що робити в саду-городі 23 травня

Щоденний календар для садівників-городників, дачників, любителів квітів.
Сьогодні субота, 23 травня. Місяць у знаку Лева, росте, перша чверть (фаза), 6 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному та області прохолодно. Ранок та цілий день будуть з хмарами, ближче до вечора небо проясниться, без опадів. Вночі ймовірний дощ. Температура повітря вночі та вранці +11°…14°, вдень +24°…27°.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
Сьогодні можна садити дерева та кущі, косити газони для уповільнення росту трави, обрізати дерева та стригти кущі для уповільнення росту, готувати грядки для розсади та клумби для квітів, боротися зі шкідниками, обприскувати рослини, на яких завелася тля (попелиця) та інші комахи.

Для сівби та садіння день несприятливий за місячним календарем (Лев - непродуктивний знак зодіаку). Досвідчені садівники, городники утримуються від садіння й пересадки городніх культур

І не тільки тому. 23 травня на апостола Симона Зилота наші предки не працювали на полі й не копали грядки – давали землі відпочити, називаючи її іменинницею. А травники збирали різне зілля та лікувальні корінці, які вважалися в цей день особливо цілющим.

ПРИКМЕТА ДНЯ
Прохолодний день на Симона обіцяє хороший врожай зернових.

ПОРАДА ДНЯ
У жодному разі не поливайте огірки холодною водою! Бо вони будуть погано рости й захворіють сірою гниллю. Вода для поливу огіркової розсади, теплиць та грядок має бути тільки тепла - приблизно 30 градусів. І робіть це після опівдня, бажано у сонячний день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити в саду-городі 22 травня
Календар садівника, городника, дачника: 18 - 24 травня 2015
Посівний календар на травень 2015





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ