Ми у Facebook
26.05.2015, 20:45

Нові документи для отримання шенгенської візи

Із 23 червня 2015 в Україні та інших країнах Східного партнерства країн Шенгенської зони введуть візову інформаційну систему. Згідно з нею, заявники особисто повинні будуть здати відбитки пальців та цифрову фотографію. Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.
Отже, головна зміна для громадян України, починаючи з 23 червня 2015 року, буде полягати в тому, що всі заявники повинні будуть з’явитися особисто в консульство, щоб надати свої біометричні дані (відбитки пальців і цифрову фотографію). Це стосується, зокрема, заявок на короткострокові шенгенські візи (з максимальним дозволом на перебування до 90 днів з кожних 180 днів).


На шенгенську візу доведеться подавати більше документів


Для всіх наступних заяв на отримання візи, які будуть подаватися протягом 5 років після цієї процедури, відбитки пальців заявника будуть копіюватися з інформації, яка міститься в системі ВІС з попередньої заявки.

Шенгенські візи, видані до 23 червня 2015 року, залишаються в силі. Власники біометричних паспортів, які будуть подавати заявку вперше, теж повинні будуть прийти особисто в консульство після 23 червня, щоб подати заявку на отримання короткострокової шенгенської візи.

Плата за візу залишається такою ж, як і зараз.

Шенгенська та Національна Віза

Мандрівники, які планують подати документи на отримання шенгенської візи в червні, повинні звернути увагу, що за кілька днів до 23 червня деякі консульства країн-членів Шенгенського простору можуть бути закриті або обмежать збір документів від заявників у зв’язку з проведенням робіт по установці нової системи.

Будь-яка особа має право отримати інформацію про своїх даних у ВІС від країни-члена Шенгенської простору, яка внесла ці дані в систему. Будь-яка особа також може вимагати, щоб неточні дані, пов’язані з ним, були виправлені, а дані, зібрані незаконним шляхом, – видалені.

Джерело: http://news.finance.ua





На правах реклами