Ми у Facebook
02.06.2015, 16:30

Як знайти нових друзів у новому місті [+ПОРАДИ]

Якщо ви переїхали у нове місто на навчання чи роботу - без знайомств буде важко. Людина не може довго бути на самоті, вона повинна відчувати підтримку друга, пише випускниця Школи універсального журналіста на базі Національного університету "Острозька академія" Анастасія Савченко з Житомирщини.
Кожного дня ми зустрічаємося з десятками, навіть сотнями людей. Когось ми знаємо, хтось просто мимовільний перехожий, з кимось спілкуємось деякий час. Тож спілкування - одна з найважливіших частин нашого життя.
Уникнути знайомств важко, а іноді навіть неможливо. Можливо ви пам’ятаєте фразу Павлуші, героя книги «Тореадори з Васюківки» : «Радість, не поділена з другом, — це не радість, навіть не піврадості, а якась погана четвертинка, мізерія якась».

Часто ми бачимо приємну людину, але підійти та заговорити до неї надто важко, і навіть якщо ви подолали хвилювання і підійшли, то виходить не дуже вдала розмова. Що робити в таких ситуаціях?

По-перше, пам’ятайте що люди не кусаються (в основному), і світ не вибухне, якщо ви перші заговорите з потрібною вам людиною.

По-друге, будьте приємним і цікавим співрозмовником, знайдіть спільні інтереси та хобі. Якщо ви зацікавите людину, вона сама до вас потягнеться.

Ніколи не говоріть тільки про себе. Люди люблять виговоритися, і знайти друга, який вислухає і зрозуміє – найбільша цінність.

Частіше повторюйте ім’я співрозмовника, більшості людей приємно, коли їх називають по імені.

Щоб краще запам’ятати нові імена, особливо якщо їх багато (наприклад у новій школі, університеті чи роботі) пограйте в асоціації. Наприклад, у класі є дівчинка Оля, вона худа і висока, чимось нагадує олівець. Оля – олівець, Генадій – Геркулес. Ця система набагато зменшить час запам’ятовування людей, і ви зможете користуватись попереднім пунктом.
Тільки пам’ятайте, що ваші асоціації не мають ставати ярликом для людини, це просто метод, і ніяким чином не образа.

Для веселого проводження часу знайдіть спільні інтереси. Адже так приємно мати щось спільне з людьми, з якими спілкуєшся.

І останнє, але найголовніше – будьте собою! Головне правило вдалого спілкування - не носити «маски». Брехня в будь-якому випадку розкриється, а люди не люблять бути обманутими, тож будьте самим собою, і ви точно знайдете собі справжніх друзів!

До теми:


ФОТО: Як випускники Рівного танцювали прощальний вальс


"Друзі" - нова українська соцмережа: рівняни вивчають переваги

Друзі перевіряються часом

На фото Ольги Данилюк, OGO.ua: під час урочистої ходи випускників-2015 у Рівному





На правах реклами