Ми у Facebook
04.06.2015, 10:30

На Рівненщині затримано чоловіків зі зброєю та боєприпасами

На Рівненщині правоохоронці затримали осіб зі зброєю та боєприпасами.
Подія сталася 1 червня. До Рокитнівського районного відділу міліції надійшла інформація із прикордонного відділу «Березове», що на території Старосільської сільради перебуває автомобіль «Тойота Ленд Крузер» із реєстраційними номерними знаками «АТО», у якому знаходяться особи у камуфльованій формі.

Для забезпечення дотримання прикордонного режиму та недопущення переміщення в межах прикордонної смуги зброї, боєприпасів, вибухових речовин на територію Старосільської сільської ради вислали спільний наряд прикордонників та працівників Рокитнівського РВ УМВС.

Близько 23 години того ж дня на автодорозі сполученням Рокитне–Вежиця біля села Рокитне міліціонери спільно з прикордонниками зупинили автомобілі «Фольксваген Т-4» та «Тойота Ленд Крузер», у салоні яких перебували семеро чоловіків.

Власник «Тойоти Ленд Крузер», 33-річний Леонід, житель м. Біла Церква Київської області, почав вести себе знервовано, висловлював незадоволення діями працівників міліції та прикордонного наряду, відмовившись представити для огляду багажне відділення автомобіля. Після нетривалої суперечки чоловік кинув під ноги правоохоронцям гранату РГД-5.

Через загрозу життю та здоров’ю правоохоронці здійснили попереджувальний постріл вгору та, застосувавши засоби фізичного впливу, затримали всіх осіб, які перебували у транспортних засобах. Чоловіків, які є мешканцями Київської, Кіровоградської, Донецької та Рівненської областей, та автомобілі доставили до Рокитнівського районного відділу для встановлення обставин події.

Після перевірки за базами даних Державтоінспекції з’ясувалося, що державні номерні знаки «Фольксваген Т-4» належать іншому транспортному засобу. В ході огляду автомобіля «Тойота Ленд Крузер» в багажному відділенні під особистими речами працівники міліції виявили мисливський карабін «Сайга» калібру 7.62 мм, дозвіл на який виданий на особу, якої в автомобілях на той час не було. Також правоохоронці вилучили вибуховий пакет невідомого походження, бейсбольну биту, три комплекти камуфльованої форми з нашивками спецпідрозділу МВС «Шахтарськ».

За матеріалами СЗГ УМВС України в Рівненській області

Читати також:

На Закарпатті директора підприємства закидали гранатами

У Рівному на дівчину напала зграя собак [+Фото]

На Рівненщині ДТП за участю мотоцикліста





На правах реклами